One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Journaliseren betaling crediteur: Betalingsrun

[Finance: Bankieren, Betalen crediteuren, Journaliseren betalingen]

Maak een selectie van de te journaliseren betaalruns journaliseer deze. Zie [Verwerkingsfuncties]. Afhankelijk van de door u aangegeven waarde van de instelling 'journaliseringsmethode' in [Finance: Bestand, Administratie instellingen, Betalingen, Algemeen], wordt er een journaalpost aangemaakt in het memoriaalboek of het bankboek. De journaalpost bevat de debitering van de openstaande post op de leverancier. De journaalpost in het memoriaalboek crediteert het openstaande bedrag op de grootboekrekening 'Betalingen onderweg' zoals vastgelegd in het bankboek van waaruit u de openstaande post betaalt. Zie [Finance: Grootboek, Stamgegevens, Onderhoud, Dagboek]. De grootboekrekening 'Betalingen onderweg' is gekoppeld aan het bank- of giroboek, en de verzamelrekening 'Crediteuren' is de vaste tegenrekening die is gekoppeld aan het inkoopboek.

Crediteuren -,--    
Aan Betalingen onderweg   -,--

Indien u in de instellingen heeft aangegeven dat u direct een boeking in het bankboek wenst te maken of indien het formaat een directe bankboeking vereist, wordt de volgende journaalpost aangemaakt.

Crediteuren -,--  
Aan Bank   -,--

Tabblad - Criteria

De volgende velden zijn specifiek voor deze functie. De overige velden werken conform de algemene afhandeling van verwerkingsfuncties. Zie [Verwerkingsfuncties].

Memoriaal
Selecteer het memoriaalboek waarin de journaalpost (bij gebruikmaking van het journaliseringstype 'Memoriaal') gejournaliseerd moet worden.

Boekjaar
Geef het financieel jaar van de te maken journaalpost aan.

Periode
Geef de financiële periode van de aan te maken journaalpost aan.

Boekdatum
Geef de boekdatum van de aan te maken journaalpost aan.

Boekingsverslag
Wanneer u deze optie aanvinkt zal er een boekingsverslag worden aangemaakt. (Het wordt niet direct afgedrukt). U kunt het boekingsverslag vanuit het resultaatscherm (na journaliseren) direct afdrukken of exporteren of later opvragen via de boekingsverslagen.

 


Exact Financials EnterpriseFinanceElectronic banking > Crediteuren en debiteuren automatisch betalen > [Finance: Bankieren, Betalen Crediteuren, Journaliseren betalingen]

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 17.495.618
 Assortment:  Date: 08-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer