One moment please...
 
 
Exact Globe   
 

PU 424|423|422 (Globe) en 501|500|422 (Globe+): Btw-nummer voor afleveradres opgeven in een CMDM-omgeving

Alle btw-geregistreerde bedrijven in de Europese Unie (EU) moeten een ICP-aangifte indienen bij de belastingdienst. Deze aangifte rapporteert de levering van goederen en diensten aan andere btw-geregistreerde klanten in een ander EU-land en is gebaseerd op financiële transacties met betrekking tot definitieve facturen. Bovendien vereist deze aangifte het btw-nummer van de debiteur in het land van bestemming.

In voorgaande releases was het in een CMDM-omgeving niet mogelijk om het btw-nummer te definiëren en werd altijd standaard het btw-nummer van de factuurdebiteur gebruikt.  

Vanaf nu is het mogelijk om in een CMDM-omgeving het btw-nummer van de debiteur op te geven in het onderhoud van het afleveradres. 

Opmerking: Deze wijziging is van toepassing op EU-landen en voor licenties met Central Master Data Management (CMDM).

Bewerken pictogram in de sectie Adressen is actief

Open het onderhoud van een debiteur in menupad Financieel > Debiteuren > Onderhouden, en open het tabblad Contact. In de sectie Adressen is nu het pictogram Bewerken actief voor het adres met het type Levering


Het BTW-nummer veld kan aangepast worden

Nadat op het pictogram Bewerken is geklikt wordt het onderhoud van het adres geopend. Hier kan op het tabblad Basis het veld BTW-nummer worden aangepast. De andere velden en de pictogrammen Vorige record en Volgende record zijn niet actief. 

 

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Release notes detail
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 30.861.218
 Assortment:  Date: 13-10-2023
 Release: 424  Attachment:
 Disclaimer