One moment please...
 
 
Exact AEC Modular   
 

Exact AEC - Facturen - Conceptfactuur aanmaken

Het aanmaken van conceptfacturen gebeurt in de module Facturen. Eerst moet u één of meerdere projecten selecteren, waar u conceptfacturen voor wilt maken. Klik vervolgens met de rechter muisknop in het lijstscherm. Er verschijnt een menu waarin u "Genereer facturen" selecteert.

 

Hierna verschijnt het scherm " Opties voor facturen" met drie tabbladen:

  • Tabblad Algemeen
  • Tabblad Aanneemsom
  • Tabblad Regie
  • Tabblad Eenheidsprijzen

Bekijk de tabbladen en vul de gewenste gegevens in. De ingevoerde gegevens gelden voor alle facturen voor de verschillende factuurtypen. U kunt de tabbladen afsluiten met "OK". hierna verschijnt een overzicht met conceptfacturen

Tabblad Algemeen

Op dit tabblad kunt u de factuurdatum opgeven:.

 

 Tabblad Aanneemsom

Op dit tabblad kunt u informatie opgeven m.b.t. het factureren van aangenomen werken. U schakelt het selectie vakje "Projecten met aanneemsom factureren" in als u een aangenomen werk wilt factureren. Verder kunt u op dit tabblad aangeven welke termijnen u wilt factureren. U heeft hier de keus uit: Eerste beschikbare termijn, Alle beschikbare termijnen of Alle beschikbare termijnen t/m een opgegeven datum.

De sorteersets zoals op project geselecteerd wordt getoond maar hier kan worden afgeweken. Er is een selectie mogelijk uit de aanwezige layoutsets.

 

Tabblad Regie

Op dit tabblad kunt u informatie opgeven m.b.t. het factureren van regiewerken. U schakelt het selectievakje "Projecten met regie factureren" in als u een regiewerk wilt factureren. U schakelt het selectievakje " Voorschotten factureren" in als het voorschotfactuur betreft. Verder kunt u op dit tabblad aangeven welke voorschotten u wilt factureren. U heeft hier de keus uit: Eerste beschikbare voorschot, Alle beschikbare voorschotten of Alle beschikbare voorschotten t/m een opgegeven datum. Op dit tabblad kunt u ook aangeven of u alle beschikbare boekingen t/m een opgegeven datum wilt factureren. Dit doet u door het selectievakje " Alle beschikbare boekingen t/m een opgegeven datum factureren" in te schakelen. Indien u zelf de boekingen die gefactureerd moeten worden wilt selecteren kan het vinkje voor 'Boekingen selecteren' aanzetten. 'Tevens heeft u op dit tabblad de mogelijkheid om de voorschotten te verrekenen. Dit doet u door het selectievakje " Voorschotfacturen verrekenen" in te schakelen. De sorteersets zoals geselecteerd op het project worden hier getoond, maar er kan worden afgeweken. Zowel voor voorschotfactuur als een regiefactuur.

Tabblad Eenheisprijzen

Op dit tabblad kunt u informatie opgeven m.b.t. het factureren van eenheidsprijzen. U schakelt het selectievakje "Projecten met eenheidsprijzen factureren" in als u een eenheidsprijzenproject wilt factureren. U kunt op dit tabblad aangeven welke productiebonnen u wilt factureren. U heeft hier de keus uit: Eerste beschikbare productiebon, Alle beschikbare productiebonnen of Alle beschikbare productiebonnen t/m een opgegeven datum. Het vinkje Productiebonnen selecteren kan aangevinkt worden om zelf nog een selectie uit de productiebonnen te maken voor facturatie. Sorteerset van project wordt getoond maar er kan hier worden afgeweken.

Overzicht conceptfacturen

Na bovenstaande stappen komt u vanzelf in een overzicht voor Conceptfacturen. U kunt ook rechtstreeks naar de conceptfacturen. Kies menu Facturen, Verwerken. Dit scherm bevat een overzicht met de aangemaakte conceptfacturen. U kunt dit zien in de kolom "FactuurStatus". Hier staat nu "Concept aangemaakt".

In bovenstaand plaatje is de filtermogelijkheid niet getoond.

Als u de procedure voor conceptfacturen heeft doorlopen kunt u doorgaan met:

Factuurgegevens bekijken (details per factuur) of Definitief maken van de conceptfacturen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: Know how  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 20.212.261
 Assortment:  Date: 24-03-2020
 Release:  Attachment:
 Disclaimer