One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Aangemaakte bankbestanden

Introductie

U kunt het overzicht aangemaakte bankbestanden opvragen via [Cash flow, Betalingen, Aangemaakte bankbestanden]. Op deze manier heeft u in één oogopslag inzicht in de aangemaakte bankbestanden in het verleden. Dit overzicht is vooral handig als u snel wilt weten wie welke bestanden heeft aangemaakt. Deze bankbestanden worden aangemaakt op het moment dat u de geselecteerde betalingen gaat verwerken via [Cash flow, Betalingen, Fiatteren] of [Cash flow, Betalingen, Verwerken]. Tevens kunt u vanuit de scherm de bankbestanden nogmaals aanmaken.

Dit menupad is niet van toepassing wanneer u gebruik maakt van het automatisch uitwisselen van bankbestanden met de Rabobank. Bij de automatische uitwisseling worden de bestanden immers automatisch verzonden waardoor ze niet op uw harde schijf worden opgeslagen.

 

Uitleg van de velden

Hier ziet u de gewenste informatie per afschrift geselecteerd. Daarnaast heeft u onderin nog de volgende opties:

Actualiseren
Door op deze knop te klikken wordt de inhoud van het selectiescherm geactualiseerd om bijvoorbeeld een selectie ongedaan te maken.

Exporteren
Met deze knop kunt u het huidige overzicht direct naar MS Excel exporteren. U kunt het overzicht vervolgens als MS Excel-werkblad opslaan en gebruiken in bijvoorbeeld analyses en presentaties.

Opnieuw aanmaken
Met behulp van deze knop kunt u een geselecteerd bankbestand opnieuw laten aanmaken. Dit kan handig zijn in het geval dat het bankbestand beschadigd is geraakt, of bijvoorbeeld per ongeluk van uw harde schijf is gewist. Door gebruik te maken van deze optie wordt de run opnieuw gegenereerd en wordt het betalingsbestand in de door u gekozen export directory geplaatst.

Wanneer u een niet-SEPA betaalbestand selecteert wordt het bankbestand opnieuw aangemaakt voor de termijnen die zijn gekoppeld in dezelfde betaalbatch. Onjuiste termijnen waarvan de fiattering ongedaan is gemaakt via [Cash flow, Betalingen, Betalingen onderweg] worden weggelaten uit het nieuwe bankbestand. Bij het opnieuw aanmaken van het bankbestand kunt u tevens aangeven welke informatie u in het bankbestand wilt opnemen. Wanneer er meerdere bankbestanden van verschillende betaalbatches opnieuw worden aangemaakt, wordt ieder bestand verzameld in één betaalbatch.

Wanneer u een SEPA betaalbestand heeft geselecteerd verschijnt de volgende melding:

Opnieuw aanmaken
Met deze optie wordt het bankbestand opnieuw aangemaakt voor de termijnen die zijn gekoppeld in dezelfde betaalbatch. Onjuiste termijnen waarvan de fiattering ongedaan is gemaakt via [Cash flow, Betalingen, Betalingen onderweg] worden weggelaten uit het nieuwe bankbestand. Bij het opnieuw aanmaken van het bankbestand kunt u tevens aangeven welke informatie u in het bankbestand wilt opnemen. Het bestand heeft het zelfde betaalbatch nummer en wordt onder een andere naam opgeslagen in de export directory. De naam van het bestand wordt gegenereerd met het eerstvolgende vrije volgnummer op basis van de bestanden die reeds in de export directory aanwezig zijn. Wanneer er meerdere bankbestanden van verschillende betaalbatches opnieuw worden aangemaakt, wordt ieder bestand afzonderlijk afgehandeld. Ieder SEPA betaalbestand wordt opnieuw aangemaakt volgens de betreffende betaalbatch.

Opnieuw afdrukken
Met deze optie wordt een exacte kopie van het oorspronkelijke betaalbestand aangemaakt. Het bestand heeft dan ook dezelfde naam. Wanneer er reeds een bestand met dezelfde naam aanwezig is in de exportdirectory wordt de vraag gesteld of u het bestand wilt overschrijven.

Annuleren
Met deze knop sluit u dit scherm.

Sluiten
U verlaat dit scherm.

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.344.278
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer