One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Product update 7.27.00: BTW-identificatienummer voor ZZP'ers

In versie 7.27 van Exact Financials kan ook het BTW-identificatienummer voor ZZP'ers vastgelegd worden.

Huidige situatie

Het BTW-nummer van een ZZP'er is gelijk aan zijn of haar BSN. Dit is in strijd met de AVG.

Nieuwe situatie

Voor een ZZP'er zal het huidige BTW-nummer nog steeds worden gebruikt als Omzetbelastingsnummer, welke dient te worden vermeld bij de BTW-aangifte. Voor communicatie naar buiten zal de ZZP'er gebruik maken van een nieuw BTW-identificatienummer. Per 1 januari wordt van ZZP'ers verwacht dit nieuwe BTW-identificatienummer te gebruiken bij externe communicatie met zakelijke contacten. Bij gebruik van Exact Financials wordt dan gedacht aan het verzenden van verkoopfacturen. Op het nieuwe BTW-identificatienummer zal een controle op geldigheid van toepassing zijn.

Wat betekent de nieuwe situatie voor het gebruik van Exact Financials als u een ZZP'er bent?

Voor de BTW-aangifte wijzigt u niets. Als u verkoopfacturen verstuurt vanuit Exact Financials, dan past u de lay-out zodanig aan dat het nieuwe BTW-identificatienummer op de factuur wordt vermeld. Als u BTW-nummers van ZZP'ers vastlegt bij uw debiteuren en crediteuren, dan kunt u deze wijzigen zoals dit ook van toepassing is voor zakelijke entiteiten die geen ZZP'er zijn (zie volgende paragraaf).

Wat betekent de nieuwe situatie voor het gebruik van Exact Financials als u debiteuren en crediteuren in uw bestand heeft die ZZP'er zijn?

Als zich onder uw klanten en leveranciers ZZP'ers bevinden, zullen zij u per brief hun nieuwe BTW-identificatienummer kenbaar maken. Als u in uw debiteuren / crediteuren stamgegevens geen BTW-nummer vastlegt, doet u niets. Heeft u BTW-nummers wel bij uw debiteuren en/of crediteuren heeft vastgelegd dan kunt u het nummer aanpassen in het onderhoud debiteuren/crediteuren op het tabblad BTW.

 


Startpagina Exact Financials 7.27 > Release notes 7.27

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Release notes detail
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 29.120.286
 Assortment:  Date: 20-08-2019
 Release: 7.27  Attachment:
 Disclaimer

Tags
No tags added