One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Uitzonderingen bijwerken in Exact Visual Scheduler

Menupad

Productie,  Planning, Visual scheduler

Introductie

In Exact Visual Scheduler wordt ook de informatie getoond van de verkooporders en bestellingen die gekoppeld zijn aan de productieorder. Informatie zoals de geplande leverdatum van de verkooporder en de vervaldatum worden ook meegenomen bij het genereren van de uitzonderingen. Deze uitzonderingen kunt u bekijken:

Uitleg

Wijzigingen die in de verkooporder of bestelling worden aangebracht nadat de productieorder is gepland worden niet meteen in Exact Visual Scheduler getoond. Om ervoor te zorgen dat de uitzonderingen in Exact Visual Scheduler up to date zijn kunt u de uitzonderingen bijwerken.

In het scherm dat wordt getoond bij het opstarten van Exact Visual Scheduler en bij het actualiseren van de gegevens in volgende schermen Algehele scheduling, Totaaloverzicht en Bewerking zoom in beschikt u over de optie 'Uitzonderingen bijwerken'. Tevens is in het scherm Algehele scheduling de knop 'Uitzonderingen bijwerken' aanwezig.

Wanneer u deze optie aanvinkt of op de knop klikt vergelijkt het systeem de gegevens van de productieorder met:

 • De leverdatum van de gekoppelde verkooporder.
 • De toewijzing van de gekoppelde verkooporder.
 • De leverdatum van de gekoppelde bestelling.
 • De toewijzing van de gekoppelde bestelling.

Wanneer de optie is aangevinkt, worden de productieorders gecontroleerd die binnen het opgegeven datumtraject vallen en die zijn gepland in Exact Visual Scheduler. Wanneer u op de knop klikt worden de dezelfde productieorders gecontroleerd en de productieorders die in het scherm Algehele scheduling zijn geselecteerd (kolom 'Geselecteerd' is aangevinkt). Hierbij wordt het volgende uitgevoerd:

 • Nieuwe uitzonderingen toevoegen: Wanneer de leverdatum van de verkooporder voor de einddatum van de productieorder valt wordt de uitzondering toegevoegd in Exact Visual Scheduler.
 • Uitzonderingen verwijderen: Wanneer de leverdatum van de verkooporder na de einddatum van de productieorder valt worden de uitzonderingen verwijderd.
 • Uitzonderingen verwijderen: Wanneer de toewijzing van de verkooporder ongedaan is gemaakt worden de uitzonderingen verwijderd.
 • Nieuwe uitzonderingen toevoegen: Wanneer de leverdatum van de bestelling na de startdatum van de materiaalregel van de productieorder valt, wordt de uitzondering toegevoegd in Exact Visual Scheduler.
 • Uitzonderingen verwijderen: Wanneer de leverdatum van de bestelling voor de startdatum van de productieorder valt worden de uitzonderingen verwijderd.
 • Uitzonderingen verwijderen: Wanneer de toewijzing van de bestelling ongedaan is gemaakt, worden de uitzonderingen verwijderd.

Om onderscheid te kunnen maken tussen bestaande en nieuwe uitzonderingen worden de nieuwe met een * aangegeven. De uitzonderingen naar aanleiding van bovenstaande worden getoond als:

 • Productieorder is laat omdat de einddatum + magazijn doorlooptijd later is dan de beloofde datum
 • Vervaldatum bestelling is later dan de startdatum van de productieorder

Gerelateerde onderwerpen

 

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 23.463.689
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 404  Attachment:
 Disclaimer