One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Offertes accepteren en verwerken

Introductie

Als u eenmaal een offerte getekend heeft teruggekregen van uw klant, wilt u zo snel mogelijk een order genereren. Om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken, zijn er in het pakket meerdere manieren om een offerte te verwerken. Deze manieren worden in dit document toegelicht.

Uitleg

Nadat u de offerte getekend retour heeft ontvangen wilt u een order maken van de offerte. U kunt de getekende offerte inscannen en als bijlage koppelen aan de verstuurde offerte. Via het onderhoud van de relatie op het tabblad Transacties kunt u de offerte openen en hier de bijlage aan koppelen.
Het inscannen en koppelen is overigens geen verplichte stap. Via het stroomschema onderaan het scherm van de offerte kunt u vervolgens de offerte verwerken.

Door op het icoon 'Verricht' te drukken wordt de offerte verwerkt en wordt er een order van gemaakt.


Een andere manier om een offerte te verwerken is via de verkooporders. U kunt deze benaderen via menupad [Order, Invoer Verkooporder]. De offerte wordt hier meteen in een order omgezet.

Nadat u in het selectiescherm van de orders heeft gekozen om een nieuwe order aan te maken, vult u bij het veld 'Ordernummer' het nummer van de offerte in. Nadat u het offertenummer heeft ingevuld verschijnt de vraag of u de offerte wilt verwerken.

Indien u deze vraag met 'Ja' beantwoord wordt er van de offerte een verkooporder gemaakt.

Het verrichten van de offerte kan niet teruggedraaid worden. U kunt wel de aangemaakte verkooporder verwijderen en een nieuwe offerte aanmaken. Hiervoor kunt u eventueel de verrichte offerte selecteren via [CRM, Verslagen, Offertes] en deze middels de knop 'Kopiëren' kopiëren naar een nieuwe offerte.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.492.909
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer