One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Autorisatie middels Single Sign On

Introductie

U kunt het gebruiker en rechten beheer geheel in Exact Financials uitvoeren maar u kunt ook gebruik maken van Single Sign On. Het is dan niet meer nodig om gebruikers in Exact te beheren. De gebruikersnaam (en eventueel rechten) kunnen aangemaakt worden uit LDAP. (Light directory access protocol).

Procedure

LDAP instellingen definiëren

In [Systeem; Beveiliging, Instellingen] op het tabblad LDAP dienen de instellingen gedefinieerd te worden die de toegang tot LDAP regelen.

Rollen aanmaken

U kunt een nieuwe gebruiker direct rechten geven wanneer er voor de eerste keer wordt ingelogd in Exact Financials Enterprise. U dient daarvoor in Exact een gebruikersgroep (met bijbehorende menurechten) aan te maken met dezelfde naam als een groep waarin de gebruiker in LDAP bekend is. Als een nieuwe gebruiker Exact Financials Enterprise voor het eerst start zal deze met de LDAP gebruikersnaam aangemaakt worden in Exact en wordt tegelijkertijd de gebruikersgroep gekoppeld. De gebruiker kan direct aan het werk.

U kunt meerdere gebruikersgroepen koppelen aan een gebruiker door zowel in LDAP als in Exact meerdere groepen met dezelfde naam te definiëren en de gebruiker aan meerdere groepen in LDAP te koppelen.

Om een gebruiker te blokkeren kunt u deze in Exact de status 'Inactief' geven. Bij opnieuw starten van Exact wordt LDAP opnieuw uitgelezen maar het veld status zal niet wijzigen.

Als een gebruiker verwijderd wordt uit Exact maar deze start (met ongewijzigde gegevens in LDAP) Exact opnieuw dan wordt de gebruiker weer aangemaakt met eventueel gekoppelde groepen en dus rechten. 

 


Exact Financials Enterprise > Inrichting Systeem > Autorisatie > Single Sign on


XMTwoZeroSixMX

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 26.459.329
 Assortment:  Date: 09-01-2018
 Release: 7.11  Attachment:
 Disclaimer