One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Backorders afhandelen

Introductie

Via deze functie is het mogelijk om de beschikbare voorraad aan uw orders toe te kennen en vervolgens in een keer voor alle orderregels met voldoende toegekende voorraad de afleverdatum aan te passen. Dit kunt u doen via het menu [Order, Te verwerken, Backorders afhandelen]. In het selectiescherm worden alle geplande orders op geplande afleverdatum getoond. Via het eerste selectiescherm kunt u bepalen welke doorsnede van de openstaande orders u wilt zien en of u hieraan de beschikbare voorraad wil toekennen. In het resultatenscherm kunt u vervolgens voor alle orders met voldoende voorraad in 1 keer de afleverdatum aanpassen (in de regel naar vandaag of morgen) of indien gewenst dit per order(regel) te doen. Het leveren van deze orders op de aangepaste afleverdatum kunt u vervolgens doen via [Order, Invoer, Leveringen].

Daarnaast kunt u de ATP (Available To Promise) voorraad controleren t.o.v. de verschillende verkooporders. Op deze manier kunt u controleren of er voldoende beschikbaar is om toe te zeggen. Dit geeft u de mogelijkheid om voorraad te reserveren voor bepaalde verkooporders op basis van prioriteit en urgentie, voordat u deze daadwerkelijk toewijst of levert.

Aan de inkoopzijde kunt u Backorders afhandelen via [Inkoop, Te verwerken, Backorders afhandelen] raadplegen. Backorders zijn bestellingen die voortkomen uit behoeften zoals verkooporders en productieorders. Om de vervallen bestellingen die nog niet zijn ontvangen of gedeeltelijk zijn ontvangen te bekijken kunt u menupad [Inkoop, Te verwerken, Backorders afhandelen] raadplegen. Hier kunt u de bron van de behoefte zien wanneer deze zijn gegenereerd voor een verkooporder of productieorder. Via backorders afhandelen kunt u de leverdatum van de bestelling aanpassen wanneer de leverdatum van de behoefte is gewijzigd. Het scherm is grotendeels gelijk aan het scherm van het afhandelen van backorders (voor verkooporders) zoals in dit document beschreven, met als verschil dat u geen selectie kunt maken op 'Deellevering toegestaan' en niet de mogelijkheid heeft om het automatisch toewijzen op te starten.

Velden

Knoppen

Backorders afhandelen in MRP modus

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.188.406
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer