One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Extra artikelomschrijvingen gebruiken

Introductie

Binnen uw logistieke administratie gebruikt u artikelcodes en omschrijvingen. Vaak is het voldoende om per artikelcode een omschrijving te hebben. In bepaalde gevallen kan het echter wenselijk zijn om per klantengroep een aparte omschrijving te gebruiken. Dit kunt u doen met behulp van een extra artikelomschrijving.

Deze functie is beschikbaar bij het onderhouden van artikelen op het tabblad 'Basis'. Met Exact Globe Next kunt u artikelen onderhouden via [Voorraad, Artikelen, Onderhouden].

Het bekendste voorbeeld is het gebruik van een extra artikelomschrijving in combinatie met landen. Elk land heeft zijn eigen taal en dus zijn eigen artikelomschrijving. Dankzij deze functionaliteit kunt u volstaan met één artikelcode en één lay-out. Aan de hand van de ingevoerde gegevens in de order of factuur wordt op de lay-out de juiste omschrijving getoond.

 

Uitleg van de velden

Met de knop  kunt u extra artikelomschrijvingen aanmaken en onderhouden. In onderstaand voorbeeld zijn al enkele omschrijvingen aangemaakt:Met behulp van de knoppen links van de lijst kunt u respectievelijk nieuwe omschrijvingen toevoegen, bestaande omschrijvingen bewerken en bestaande omschrijvingen verwijderen. Als u kiest voor toevoegen of bewerken, verschijnt het volgende scherm:Artikel
In dit veld worden de artikelcode en de artikelomschrijving van het geselecteerde artikel getoond. Deze gegevens kunt u hier niet wijzigen.

Extra artikelomschrijvingcode
In dit veld kunt u een bestaande extra artikelomschrijvingcode selecteren via het vergrootglas of F5. U komt dan in een scherm met uw bestaande extra artikelomschrijvingcodes. Vanuit dit scherm kunt u eventueel een nieuwe code aanmaken door op de knop 'Nieuw' te klikken, waarna onderstaand scherm verschijnt:Nadat u de extra artikelomschrijvingcode en de omschrijving heeft ingevoerd, kunt u de gegevens opslaan met de knop 'Bewaren'. U kunt direct weer een nieuwe artikelomschrijvingcode aanmaken door op de knop 'Nieuw' te klikken. Met de knop 'Sluiten' sluit u het scherm en keert u terug naar de lijst met extra artikelomschrijvingcodes.

Omschrijving
In dit veld kunt u de extra artikelomschrijving invoeren die geldt voor het geselecteerde artikel met de geselecteerde extra artikelomschrijvingcode. Deze omschrijving wordt standaard getoond als dit artikel en deze extra artikelomschrijvingcode worden geselecteerd bij het invoeren van een factuur of verkooporder. De ingevoerde gegevens kunt u opslaan met de knop 'Bewaren'. Met de knop 'Sluiten' sluit u het scherm en keert u terug naar de lijst met extra artikelomschrijvingcodes.

Om de juiste omschrijving ook bij het afdrukken weer te geven, moet het veld 'Extra artikelomschrijving' worden opgenomen in het artikelblok van de lay-out. Tevens dient de extra artikelcode gekoppeld te worden aan de factuur of aan de debiteur. Bij het onderhoud van de debiteur kunt u de extra artikelomschrijving aan de debiteur koppelen. Tevens kunt u bij het invoeren van een factuur of het invoeren van een verkooporder via de knop 'Condities' de extra artikelomschrijving aan de factuur koppelen.

De omschrijving van de Extra artikelomschrijvingcode kunt u afdrukken door het veld 'Extra omschrijving' toe te voegen in het kopregelblok van de lay-out. Deze wordt afgedrukt in de taal die u heeft opgegeven bij het veld 'Omschrijvingen in zoekvensters' in de gebruikersinstellingen.
 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.708.998
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer