One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Salaris journaalposten exporteren naar Exact Online

Vanaf release 372 is het mogelijHet is mogelijk om salaris journaalposten te exporteren vanuit Exact Globe Next naar Exact Online. Deze functionaliteit bespaart tijd voor gebruikers die de financiële administratie in Exact Online voeren. In plaats van handmatig de salaris journaalposten in Exact Online in het salaris dagboek in te voeren, zal de salaris journaalpost direct geëxporteerd kunnen worden vanuit Exact Globe Next en geïmporteerd worden in de geselecteerde Exact Online administratie.

Voordat u gebruik kunt maken van het exporteren van salaris journaalposten naar Exact Online dient u eenmalig in de salarisinstellingen in de sectie 'Exact Shared Cloud Services' de verificatiegegevens te fiatteren. Voor meer informatie, zie De verificatiegegevens fiatteren voor het exporteren van salaris journaalposten naar Exact Online.

In het selectiescherm van menu [Salaris, Verslagen, Journaalposten] is de optie 'Exact Online' aanwezig bij het veld 'Uitvoer'. Als de optie 'Exact Online' is geselecteerd wordt de sectie 'Exact Online' benaderbaar.

In de sectie 'Exact Online' kunt u de volgende gegevens invoeren om de journaalpost aan te maken en te exporteren naar Exact Online:

 • Dagboek
  de dagboek waarin de salaris journaalpost aangemaakt moet worden
 • Tussenrekening
  de tussenrekening zal gebruikt worden in plaats van de crediteurenrekening als de lay-out op 'Totaal' of 'Kostenplaats' staat. Bij deze twee lay-outs zijn de individuele journaalposten per medewerker getotaliseerd. Het is dan niet mogelijk om een boeking aan te maken in de subadministratie voor de betalingen aangezien de openstaande posten niet gesplitst zijn per crediteur. Als de lay-out staat op 'Medewerker' wordt de tussenrekening niet gebruikt en zullen de te betalen posten aangemaakt worden in Exact Online.
 • Boekdatum
 • Administratie
  na het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord worden de administraties getoond waar de gebruiker rechten op heeft. De gebruiker kan de betreffende administratie hier selecteren.

Na het klikken op de knop 'Start' zal een journaalpost aangemaakt worden en geëxporteerd worden naar Exact Online. De meldingen betreffende de import zullen terug van Exact Online ontvangen worden en geprint worden op een importverslag.

Belangrijke informatie:

 • Als de data nog niet beschikbaar is in de Exact Online administratie zal het aangemaakt worden tijdens de import. Het gaat hier om de volgende stamgegevens: grootboekrekeningen, kostenplaatsen, kostendragers, crediteuren en bankrekeningen.
 • Als de lay-out op 'Medewerker' staat, zullen openstaande posten gemaakt worden. De crediteuren (voor zowel medewerkers als derde partijen) en bankrekeningen zullen geëxporteerd worden naar Exact Online. Het te betalen bedrag zal betaald worden naar dezelfde bankrekening als in Exact Globe Next.
 • De optie 'Meenemen reeds geëxporteerde boekingen' is om te voorkomen dat salaris journaalposten meerdere keren geëxporteerd zullen worden. Als deze optie uitgevinkt is, zal de salaris journaalpost één keer geëxporteerd worden. 

Gerelateerde onderwerpen


     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 26.812.634
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 372  Attachment:
 Disclaimer