One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Verwijderen van dubbele relaties

Menupad

Modules ? Klanten ? Overzichten ? Kwaliteistanalyse ? Ontdubbelen

Introductie

Het hebben van een klantendatabase welke correcte en up-to-date informatie bevat is een must. Deze data wordt gebruikt om te communiceren met uw klanten, om analyses uit te voeren en op basis van de statistieken te acteren en uiteraard om de offertes, facturen en orders te adresseren. Het kan echter voorkomen dat de data in de database onbetrouwbaar is geworden. De oorzaak hiervan kan gelegen zijn in onjuiste handmatige invoer, geïmporteerde informatie of bepaalde procedures.

Een van de problemen die hierdoor veroorzaakt kan worden is bijvoorbeeld een relatie die meerdere keren in de database voorkomt. Dit kan voor diverse problemen zorgen zoals het meermalen verzenden van dezelfde e-mail of het sturen van de factuur naar een verkeerd adres.

De functie Ontdubbelen is bedoeld om data welke gelijkwaardig of identiek is zo veel mogelijk te voorkomen door het verwijderen of samenvoegen van de data. Deze functie draagt bij aan het creëren van een 'schonere' en kleinere database waarbij doublures zo veel mogelijk worden voorkomen. De functie Ontdubbelen is ontworpen voor onderhoud aan de database. Wij adviseren, afhankelijke van de invoerfrequentie van nieuw data, daarom de functie om de paar maanden een keer uit te voeren.

Rollen en rechten

Voor het uitvoeren van deze functie is het functierecht 608 – Allows to perform accounts/contact deduplication tasks benodigd. Gebruikers met de rol Administrator hebben dit functierecht.

Opmerkingen:

  • Voor meer informatie over de functierechten kunt u gaan naar het menu Modules ? Systeem ? Inrichting ? Beveiliging ? Functierechten.
  • Voor meer informatie over de rollen kunt u gaan naar het menu Modules ? Systeem ? Inrichting ? Beveiliging ? Rollen.

Hoe kan ik relaties ontdubbelen?

  1. Selecteer bij Samenvoegen in de sectie Hoofdinstellingen welke methode u wilt gebruiken voor het ontdubbelen.
  2. Selecteer bij Contactpersonen hoe u de contactpersonen van de relaties wilt samenvoegen.
  3. Indien van toepassing definieert u de andere criteria.
  4. Klik op Verwerken.

Knoppen

Velden

Icoon

Gerelateerde documenten

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 22.898.355
 Assortment:  Date: 05-02-2018
 Release:  Attachment:
 Disclaimer