One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Verkoopprijslijsten/afspraken per artikelgroep onderhouden

Introductie

Met behulp van prijslijsten kunt u vooraf definiëren welke prijzen gebruikt worden bij het invoeren van orders, facturen en bestellingen. Voor zowel verkoop als inkoop geldt dat de artikelprijs kan zijn gerelateerd aan het bestelde of verkochte aantal. Er is dan sprake van zogeheten staffelkortingen. Deze kortingen worden in de prijslijsten opgenomen. Daarnaast kunt u gebruik maken van prijsafspraken waarbij u voor één specifieke debiteur een apart korting definieert.

Naast het aanmaken van normale prijslijsten en prijsafspraken kunt u ook prijslijsten en prijsafspraken per artikelgroep aanmaken. Bij het gebruik van prijslijsten/afspraken per artikelgroep wordt er slechts één regel aangemaakt per prijslijst/afspraak per artikelgroep. Dit in tegenstelling tot normale prijslijsten/afspraken waarbij er voor iedere artikel in de prijslijst een aparte regel aanwezig is. Hierdoor zijn de prijslijsten/afspraken per artikelgroep makkelijker te onderhouden dan de normale prijslijsten/afspraken, en nemen ze minder ruimte in beslag in uw database.

Wanneer u gebruik maakt van prijslijsten/afspraken per artikelgroep kunt u, afhankelijk van uw licentiesamenstelling, via [Factuur, Prijzenbeheer, Per artikelgroep, Onderhouden], [Order, Prijzenbeheer, Per artikelgroep, Onderhouden] en [POS, Prijzenbeheer, Per artikelgroep, Onderhouden] uw verkoop prijslijsten/afspraken per artikelgroep onderhouden.

Dit menupad is alleen aanwezig wanneer u de instelling 'Prijslijsten/Prijsafspraken per artikelgroep' aangevinkt heeft. Afhankelijk van uw licentiesamenstelling kunt u deze instelling vinden in de orderinstellingen (E-Prijsbeheer, E-Order, E-Service Management, of E-POS zijn in de licentie aanwezig), in de factuurinstellingen (E-Prijsbeheer en E-Factuur zijn aanwezig, maar geen E-Order, E-Service Management of E-POS) of in de inkoopinstellingen (E-Prijsbeheer en E-Inkoop zijn aanwezig, maar geen E-Order, E-Service Management, E-POS of E-Factuur).

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 15.811.272
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer