One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Niet-administrators en de voorraad in het tussenmagazijn

Introductie

U kunt met de module E-Magazijnbeheer artikelen overboeken van een magazijn naar een ander magazijn middels interfiliale overboekingen. Middels de voorraadinstelling 'Gebruik tussenmagazijn' kunt u aangeven dat u bij interfiliale overboekingen gebruik wilt maken van een tussenmagazijn. Bij de interfiliale overboeking wordt dan gebruik gemaakt van het tussenmagazijn 'TRAN'. Gebruikers die niet over de administrator rol beschikken hebben niet de mogelijkheid om de voorraad van dit tussenmagazijn te bekijken.

Op de volgende manier kunnen gebruikers zonder de administrator rol de informatie van de verplaatste voorraad die zich in het tussenmagazijn bevind, bekijken. Dit is dan ook alléén van toepassing voor gebruikers die niet over de administrator rol beschikken en voor administraties waarin de voorraadinstelling 'Gebruik tussenmagazijn' is aangevinkt.

Uitleg

Overzicht voorraadposities
Het overzicht voorraadposities kunt u opvragen via [Voorraad, Verslagen, Voorraadposities]. In het selectiescherm is de optie 'Inclusief Voorraad onderweg' beschikbaar. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer de voorraadinstelling 'Gebruik tussenmagazijn' is aangevinkt en de gebruiker niet beschikt over de administrator rol.


Middels deze optie kunt u aangeven of u de voorraad in het tussenmagazijn wilt tonen in het overzicht. Wanneer u de optie uitvinkt wordt de voorraad uit het tussenmagazijn niet getoond. Wanneer u de optie aanvinkt wordt de voorraad uit het tussenmagazijn als volgt getoond:

Wanneer de interfiliale overboeking is gefiatteerd maar nog niet geleverd wordt de voorraad getoond als 'Aantal te leveren' voor het uitgifte magazijn.

Wanneer de interfiliale overboeking is geleverd wordt de voorraad verplaatst naar het tussenmagazijn. Het voorraadaantal in het tussenmagazijn wordt getoond als 'Aantal te ontv.' voor het ontvangstmagazijn.

Nadat de interfiliale overboeking is ontvangen worden de kolommen 'Voorraad' en 'Aantal te ontv.' bijgewerkt .

Artikelonderhoud
Deze informatie kunt u vinden bij het onderhoud van het artikel op het tabblad 'Voorraad' in de sectie 'Magazijnen'. Hier is de optie 'Tonen: Tussenmagazijn' beschikbaar waarmee u kunt aangeven of u de voorraad uit het tussenmagazijn wilt tonen. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer de voorraadinstelling 'Gebruik tussenmagazijn' is aangevinkt en de gebruiker niet beschikt over de administrator rol. Wanneer u de optie uitvinkt wordt de voorraad uit het tussenmagazijn niet getoond. Wanneer u de optie aanvinkt wordt de voorraad uit het tussenmagazijn als volgt getoond:

Wanneer de interfiliale overboeking is gefiatteerd maar nog niet geleverd wordt de voorraad getoond als 'Te leveren' voor het uitgifte magazijn.Wanneer de interfiliale overboeking is geleverd wordt de voorraad van het tussenmagazijn getoond als 'Te ontvangen' bij het ontvangstmagazijn.Nadat de interfiliale overboeking is ontvangen worden de kolommen 'Voorraad' en 'Te ontvangen' bijgewerkt.

De artikelmutatiekaart
Het veld 'Tussenmagazijn' is beschikbaar onderaan de artikelmutatiekaart. Het veld toont het totaal aantal en bedrag voor alle interfiliale overboekingen binnen het geselecteerde datumtraject. Het veld wordt alleen getoond wanneer de voorraadinstelling 'Gebruik tussenmagazijn' is aangevinkt en de gebruiker niet beschikt over de administrator rol.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 21.109.124
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 399  Attachment:
 Disclaimer