One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

De verzuim controle

Introductie

Introductie

In menu [Systeem, Controles, Medewerkers & Salaris] kunt u een medewerker-controle uitvoeren. U heeft de keuze uit drie type controles. Dit document beschrijft het type controle 'Verzuim'.

 

Uitleg van de velden

Type
Om de verzuim controle uit te voeren kiest u voor type 'Verzuim'.

Sectie Correctie

Consistentiecontrole
Als u deze optie aanvinkt wordt de verzuimconsistentie controle uitgevoerd. Tijdens deze controle worden de verzuimuren gecontroleerd en verwijderd wanneer ze niet handmatig verwijderd kunnen worden. Deze verzuimuren dient u na de controle hierom opnieuw in te voeren.

C1 - Planning: Verzuim
Deze controle kijkt of er verzuimmeldingen zijn die in conflict zijn met de planning. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld is ingepland voor een project en hierna ziek wordt dan toont deze controle dat.

C2 - Definitie toegestaan verlof
Deze controle controleert of er verschillen zijn tussen de duur van het verzuimsoort en de duur het toegestaan verlof van de medewerker. In oudere releases was het mogelijk om verzuimsoorten aan te maken met uren/dagen, terwijl het toegestaan verlof van de medewerkers aangemaakt kon worden met dagen/uren. Wanneer dit afwijkt kunt er geen toegestaan verlof gegenereerd worden.

Repareren: Afwezig
Deze controle repareert verzuimrecords die incorrect zijn. Dit gebeurd wanneer de optie 'Afwezig' in het onderhoud van de verzuimsoort wordt aan- of uitgevinkt. De verzuimsoorten kunt u onderhouden via menu [Systeem, HR & Beveiliging, Verzuimsoorten]. Deze controle repareert de verzuimboekingen door te controleren of het artikel is gebruikt in een verzuimsoort. Als een artikel is gebruikt als een uursoort en later als een verzuimsoort, zal deze reparatie alle bestaande boekingen repareren. Wanneer een uursoort is gebruikt als standaard uur/ werkdag,  is het niet aan te raden om dit later als verzuimsoort te gebruiken. 

Type afwezigheid
Dit veld is alleen actief wanneer u de optie 'Repareren: Afwezig' is aangevinkt. U kunt hier het type afwezigheid selecteren waarvoor u de controle/reparatie wilt uitvoeren. Wanneer u de controle/reparatie voor alle typen afwezigheid wilt uitvoeren, selecteert u de optie 'Alle'.

Datum
Deze velden zijn alleen actief wanneer u de optie 'Repareren: Afwezig' is aangevinkt. U kunt hier een datumtraject opgeven waarvoor u de controle/reparatie wilt uitvoeren. Wanneer u geen selectie wilt maken op een datumtraject selecteert u de optie 'Alle'.

Onderaan het scherm staan de volgende knoppen:

Start
Middels deze knop wordt de controle uitgevoerd voor de geselecteerde opties.

Sluiten
Middels deze knop sluit u het scherm zonder dat een controle uitgevoerd wordt.

 

Gerelateerde onderwerpen:

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 13.488.114
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer