One moment please...
 
 
Exact Compact+   
 

Openen van een administratie na nieuwe installatie Exact Compact

Introductie

Wanneer u Exact Compact opnieuw heeft ge├»nstalleerd, moet u de eerste keer dat uw administraties opent een extra handeling uitvoeren. In dit document vindt u informatie over het openen van uw administratie na nieuwe installatie.
    

Uitleg

Wanneer u de programmatuur voor de eerste keer weer opstart na nieuwe installatie, zal het programma de bestaande administraties niet automatisch herkennen. U dient deze link eerst weer aan te geven. Het programma zal automatisch opkomen met de 'Administratie aanmaken wizard'. U moet deze afsluiten door op 'Annuleren' te klikken. Vervolgens gaat u naar [Bestand, Administratie openen].

Zodra u rechtsonderin het scherm de knop 'Geavanceerd' heeft ingedrukt, krijgt u het onderstaande scherm te zien:

 

Allereerst zult u aan moeten geven op welke SQL Server de administratie staat. Dit zal standaard (local) zijn. Let hierbij op het haakje openen en het haakje sluiten: ook deze dient u in te toetsen. Wanneer u het niet zeker weet wat u hier dient in te vullen, kunt u op de knop met het vergrootglas rechts van de regel met Server klikken.

Nadat u de server heeft aangegeven, kunt u de administratie openen door het nummer van de administratie in te geven. Wanneer u  het nummer niet zeker weet, kunt u de administratie selecteren door op het vergrootglas rechts van de regel met 'Administratie' te klikken. Wanneer u het nummer geselecteerd of ingevuld heeft, verschijnt in het grijze veld rechts de naam van de administratie.

Om uw administratie voor de programmatuur weer herkenbaar te maken, moet deze eenmaal op deze manier geopend worden. Hierna zal de administratie gewoon weer in de lijst voorkomen zoals u dat gewend bent. Wanneer u meerdere administraties heeft, kunt u deze op dezelfde manier openen. Wanneer u via Bestand heeft gekozen voor Administratie openen, dient u eerst op de knop Geavanceerd te klikken, zodat u de mogelijkheid heeft om de Server en de Administratie aan te geven.

      

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.698.016
 Assortment:  Date: 19-05-2018
 Release:  Attachment:
 Disclaimer