One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Fiatteren inkomende facturen (IFR)

Menupad

Financieel ? Inkomend factuurregister ? Binnengekomen facturen fiatteren

Introductie

In dit menupad kunt u de inkomende facturen fiatteren. Om inkomende facturen te kunnen fiatteren dient u over bewerken / onderhouden rechten voor het betreffende dagboek te beschikken, gekoppeld te zijn aan de rol FAKREG en als fiatteur gekoppeld zijn aan het betreffende register.

Alle aan de factuur gekoppelde medewerkers dienen de inkomende factuur fiatteren (goedkeuren) alvorens deze verwerkt kan worden in de administratie.

In het getoonde scherm worden alle inkomende facturen getoond die te fiatteren zijn door de ingelogde gebruiker. Wanneer een inkomende factuur een opeenvolgende fiatteringswijze heeft en de ingelogde persoon is (nog) niet de tot fiatteren bevoegde persoon dan zal de factuur hier (nog) niet zichtbaar zijn. Echter, wanneer een inkomende factuur een gelijktijdige fiatteringswijze heeft zal de inkomende factuur hier wel zichtbaar zijn.

Door een 'Crediteur' of een 'Onze ref.' te selecteren en vervolgens op de knop 'Actualiseren' te drukken kunnen er selecties worden gemaakt van de te fiatteren inkomende facturen.

In het overzichtsscherm kunt u de bij de inkomende facturen behorende notities en bijlagen opvragen door de betreffende factuur te selecteren en op de knop 'Bijlage' danwel op de knop 'Notitie' te drukken. Tevens kunt u hier ook nieuwe bijlagen en notities per factuur aanmaken.

Fiatteren:
• Om te fiatteren selecteert u één of meerdere te fiatteren inkomende facturen en drukt u vervolgens op de knop 'Fiatteren'. De inkomende facturen zijn nu gefiatteerd en verdwenen uit dit overzichtsscherm.
• Wanneer u bovenaan de radiobutton 'Gefiatteerd' selecteert ziet u de al door de ingelogde gebruiker gefiatteerde facturen. In dit scherm kunt u de gefiatteerde inkomende facturen ook weer ongedaan maken door op de knop 'Ongedaan maken' te drukken. De facturen komen nu weer in het scherm 'Te fiatteren'. Dit geldt alleen wanneer de laatste persoon (bij opeenvolgend fiatteren) nog niet gefiatteerd heeft.

Wanneer de instellingen op 'Boekingen verwerken na laatste fiattering' staan, wordt de gefiatteerde inkomende factuur direct verwerkt in de administratie.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 21.071.722
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 370  Attachment:
 Disclaimer