One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Elektronische facturen importeren

Introductie

In Exact Globe Next en Exact Compact kunt u bij het versturen van facturen via e-mail de optie 'eFactuur als bijlage' aanvinken. Wanneer u deze optie aanvinkt kunt u een bijlage meesturen met de e-mail. Dit betreft een XML bestand die (afhankelijk van het land van de debiteur) is opgemaakt volgens het UBL, fInvoice of eFactura formaat. Dit zijn bestanden die informatie over de factuur bevatten en die uw debiteur kan gebruiken om in zijn of haar administratie te importeren.

Wanneer uw leverancier u een factuur per e-mail en met een eFactuur als bijlage stuurt, kunt u deze in uw administratie importeren via de knop 'eFactuur' in het selectiescherm van de inkoopboekingen. Om de elektronisch efacturen te importeren dient u deze ontvangen XML bestand op te slaan in een map op uw harde schijf. Indien er bij de e-mail naast het XML bestand tevens een PDF bestand als bijlage is toegevoegd kunt u dit ook in deze zelfde map opslaan. Vervolgens kunt u via menupad [Financieel, Invoer, Inkoop] met de knop 'eFactuur' het importscherm openen.

Middels dit importscherm kunt u de ontvangen bestanden importeren in uw administratie zodat er tijdens de import automatisch inkoopboekingen voor worden aangemaakt.

Aandachtspunten bij het importeren van efacturen

Velden

Knoppen

Meer informatie

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 19.684.468
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 396  Attachment:
 Disclaimer