One moment please...
 
Exact Financials   
 

Boekingsverslag

Introductie

De tweede stap in het boekingsproces is het controleren van uw boekingen. Voor u uw ingevoerde boekingen gaat verwerken is het verstandig deze te controleren. Immers, eenmaal verwerkte boekingen kunt u niet meer corrigeren. Voor het controleren van de ingevoerde boekingen kunt u het boekingsverslag raadplegen. Het boekingsverslag vindt u in [Finance: Grootboek, Boeken, Boekingsverslag].

Uitleg van de velden

De werking van het overzicht 'Boekingsverslag' is gelijk aan de werking van de andere overzichten binnen Exact Financials Enterprise. Een kleine toelichting op een aantal velden:

Dagboektype
Op het tabblad 'Criteria' ziet in de sectie 'Selectie' de optie 'Dagboektype'. Hiermee kunt u filteren op een bepaald type dagboek. Wanneer u bijvoorbeeld meerdere bankboeken heeft en alle boekingen uit alle bankboeken wilt bekijken selecteert u bij 'Dagboektype' de optie 'Bank'. Wilt u informatie over een specifiek dagboek, dan kunt u bij 'Dagboeknummer' het gewenste dagboek selecteren.

Tabblad verslag
Op het tabblad 'Verslag' ziet u de kopregels van de ingevoerde boekingen. De kopregels bevatten informatie zoals het totaalbedrag van de boeking en het dagboeknummer. U kunt handmatig of middels de optie 'Autozoom' op het tabblad 'Criteria' doorzoomen naar de subregels.

Tabblad Financiële boekingsregel
Dit tabblad toont de doorzoom van de geselecteerde regel op het tabblad 'Verslag'. Hier worden alle subregels van de boeking getoond en kunt u informatie opvragen zoals de tegenrekening waarop geboekt is.

Meer informatie over het werken met overzichten vindt u in de volgende documenten:


Exact Financials Enterprise > FinanceBoekingen > Boekingsverslagen


 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 23.784.367
 Assortment:  Date: 14-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer