One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Diagnose

Introductie

Door onverwachte gebeurtenissen kan het voorkomen dat er inconsistenties ontstaan in een administratie. Hiervoor kunnen de verschillende diagnoses en reparaties uitkomst bieden. Deze heeft tot doel de bestaande controles en reparaties van debiteuren, crediteuren, betaalmiddelen en MRP-berekening te vervangen en tevens nieuwe controles en reparaties te introduceren. Omdat bepaalde controles afhankelijk zijn van elkaar, houdt de diagnose functionaliteit een vaste volgorde aan van controleren en repareren. Op deze manier kan een betrouwbare werkwijze worden gewaarborgd.

U kunt de diagnose uitvoeren via [Systeem, Controles, Diagnose].

Het controleren en repareren kan tevens vanaf de command line (via [Start, Uitvoeren, cmd]) opgestart worden. Hierbij kunnen de resultaten automatisch per e-mail worden verzonden. Op deze manier is het mogelijk controles in te roosteren en van tijd tot tijd automatisch uit te voeren.

Voor het uitvoeren van de diagnose dient u over een back-up te beschikken. Tijdens het uitvoeren van de diagnose dienen er geen andere gebruikers actief te zijn in de administratie.

Hoe voer ik de diagnose uit?

  1. Definieer de gewenste velden en klik op de knop Geavanceerd indien u de geavanceerde diagnose wilt uitvoeren.
  2. Klik op Start.
  3. Er wordt een bevestigingsmelding getoond. Klik op Ja om verder te gaan,
  4. De diagnose wordt nu uitgevoerd. De controles die in orde zijn, worden aangegeven met een groen vinkje. Wanneer er fouten zijn gevonden wordt dit aangegeven middels een rood kruis achter de betreffende controle.

Let op:

Als je de diagnose uitvoert via Systeem > Controles > Diagnose, krijg je eerst de onderstaande melding te zien. Als je op Online monitor klikt, krijg je het onderstaande scherm te zien met de actieve gebruikers in de administratie. Als er wordt geconstateerd dat er geen actieve gebruikers zijn, krijg je de onderstaande disclaimer te zien./p>

Nadat je het vakje hebt aangevinkt in de sectie Disclaimer, kun je op OK klikken om door te gaan met de reparatie.

Je kunt het diagnoserapport exporteren als je op Exporteren klikt in het scherm Diagnose. Ga hiervoor naar Systeem > Controles > Diagnose en klik op . De knop Exporteren is toegevoegd bij alle consistentiecontroles. Hierdoor kun je makkelijker de gegevens nakijken in Excel voordat de reparatie start.

Hoe repareer ik de fouten die de diagnose heeft gevonden?

  1. Voer de diagnose uit.
  2. Wanneer de diagnose is uitgevoerd en er fouten zijn gevonden die u wilt repareren, klikt u op de knop 'Repareren'.
  3. Er wordt een bevestigingsmelding getoond. Klik op Ja om verder te gaan,
  4. De reparatie wordt u uitgevoerd.
  5. Zodra de reparatie gereed is wordt een melding getoond.

Velden

Knoppen

Controleren en repareren vanaf de command line (via een scheduled task)

Uitleg van de diverse diagnoses

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 12.010.742
 Assortment:  Date: 08-11-2023
 Release:  Attachment:
 Disclaimer