One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Bewerkingen uitbesteden

Introductie

Het is mogelijk om bewerkingen uit te besteden aan een externe partij met de knop 'Uitbesteed' in een productieorder [Productie, Invoer, Productieorders] of  [Productie, Invoer, Bewerkingen management]. Vervolgens kunnen de onderdelen naar het gewenste magazijn van de externe partij worden overgeboekt. Om het interne productieproces te completeren, worden de onderdelen uitgegeven voor het interne productieproces, nadat de externe partij de bewerking heeft voltooid. Uitgifte kan rechtstreeks vanuit het magazijn van de externe partij of vanuit één van de eigen magazijnen. De onderdelen dienen dan eerst overgeboekt te worden van het magazijn van de externe partij naar een intern magazijn.

Uitleg van de velden

Sectie Bewerkingen

In deze sectie worden de uitbestede bewerkingen getoond. Dit betreft bewerkingen waarvoor waarvoor een bestelling is aangemaakt, gefiatteerd en verwerkt. U kunt hier de regel selecteren waarvan u de onderliggende onderdelen wilt overboeken naar het magazijn van de externe partij.

Sectie materiaal

Materiaal
Hier worden de materiaalregels getoond die bij de bewerkingsregel horen die in de sectie 'Bewerking' geselecteerd zijn. Dit zijn de materiaalregels die in de regels van de productieorder direct onder de bewerking staan. Als de kolom 'Geselecteerd' een groen vinkje bevat, betekent dit dat u de betreffende regel wilt meenemen in de interfiliale overboeking. U kunt een groen vinkje platasen door te dubbelklikken op het veld in de kolom 'Geselecteerd', of middels de knop 'Selecteren' onderin het scherm.

Inclusief: Voorraadgestuurd
U kunt ook de voorraadgestuurde onderdelen tonen als u deze optie aanvinkt. Anders worden alleen de ordergestuurde onderdelen getoond.

Aanmaken overslag
Als u wilt dat er een interfiliale overboeking wordt aangemaakt voor de geselecteerde materiaalregels, kunt u deze optie aanvinken. Als u wilt dat alleen het magazijn in de productieorderregel wordt aangepast, zorgt u ervoor dat deze optie niet is aangevinkt.

Ontvangstmagazijn
Hier kunt u het magazijn selecteren van de externe partij. De onderdelen zullen naar dit magazijn worden overgeboekt.

Ontvangstlocatie
Indien u met magazijnlocaties werkt, kunt u hier de locatie selecteren waar de onderdelen naar moeten worden overgeboekt.

Mutatiedatum
Dit is de datum waarop de interfiliale overboeking zal worden uitgevoerd.

 

Onderin het scherm beschikt u over de volgende knoppen:

Selecteren
Met deze optie kunt u de gemarkeerde regels in de sectie 'Materiaal' selecteren. In de kolom 'Geselecteerd' wordt dan een groen vinkje getoond. De geselecteerde regels worden meegenomen in de interfiliale overboeking.

Alles deselecteren
Met deze optie kunt u de selectie ongedaan maken. Alle regels in de sectie 'Materiaal' worden hiermee gedeselecteerd. De gedeselecteerde regels worden niet meegenomen in de interfiliale overboeking.

OK
Als u deze knop gebruikt, wordt de interfiliale overboeking aangemaakt en/of het magazijn in de regel van de productieorder gewijzigd.

Sluiten
Met deze knop sluit u het scherm zonder gevolgen.

Gerelateerde documenten

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 08.806.333
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer