One moment please...
 
 
Exact Globe   
 

Exact Globe en One Stop Shop (OSS)

Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe EU btw-richtlijn voor e-commerce met een lagere drempel voor afstandsverkopen en een nieuwe vereenvoudigde btw-aangifte via het One Stop Shop (OSS) systeem.

Overschrijdt u het drempelbedrag van 10.000 euro aan omzet uit verkopen aan consumenten in andere EU-landen? Is het antwoord ja, dan mag u het btw-tarief van het EU-land waar uw klant zich bevindt in rekening brengen. U kunt uw buitenlandse BTW-aangifte op twee manieren indienen:

  • U doet een lokale btw-aangifte voor ieder afzonderlijk EU-land waarin u heeft verkocht, of u doet de btw-aangifte via het OSS-systeem. In dat geval dient u niet te beschikken over een btw-registratie in die andere EU-landen. De Belastingdienst zorgt ervoor dat de via het OSS-portaal aangegeven btw naar het juiste EU-land wordt gestuurd.
  • Zijn de goederen voor uw webshop opgeslagen in een magazijn in een ander EU-land? Dan heeft u het btw-nummer van dat EU-land nodig. De door u geleverde goederen vanuit het buitenlandse magazijn worden belast met lokale btw. Ze worden vanuit dat land geleverd en u kunt uw btw niet aangeven via het OSS-portaal. U moet dan btw-aangifte doen in dat betreffende EU-land.

Vanaf product update 421SP10 en 420SP16 biedt Exact Globe additionele functionaliteit voor OSS.

Btw-codes aanmaken

Inrichten Debiteuren / Crediteuren / Relaties

De OSS btw-codes koppelen aan de artikelen

Logica voor het bepalen van de btw-code

De OSS btw-transacties bekijken

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 30.240.643
 Assortment:  Date: 04-01-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer

Tags
No tags added