One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

ICL BTW koppelingen aanmaken en onderhouden

Introductie

In het ICL factuurproces exporteert u de facturen vanuit de centrale administratie naar de inkoop- of verkoopadministratie. Hiervoor dient u de ICL BTW koppeling aan te leggen. U leg deze koppeling aan via het menupad [Systeem, Logistiek,  Intercompany Logistics, ICL BTW koppeling] in de inkoop- en verkoopadministratie.

Het aanleggen van een ICL BTW koppeling is niet verplicht, alleen in het geval de transacties betrekken hadden op intracommunautaire transacties zal er een specifieke BTW code moeten worden gekoppeld (ICT inkoop) in de inkoop- of verkoopadministratie. Ook indien u 'phantoom'- c.q. conditie artikelen zoals vrachtkosten toevoegt in de order (knop 'specifiek') in de centrale administratie is gebruiken van een ICL BTW koppeling verplicht omdat anders de BTW code niet bepaald kan worden.

De BTW code die gebruikt werd in de verkoopfactuur in de centrale administratie, wordt niet gebruikt voor de inkoopfactuur. Het is immers mogelijk dat er heel andere BTW codes worden gebruikt in de inkoop- c.q. verkoop administratie. De BTW code wordt per boekingsregel als volgt bepaald waarbij deze volgorde ook de prioriteit bepaald:

  1. de ICL BTW code vastgelegd in menu [Systeem, Logistiek, Intercompany Logistics, ICL BTW koppeling] ;
  2. de BTW code die is vastgelegd bij de artikel/leverancier koppeling (niet mogelijk voor bijvoorbeeld intern doorbelaste vrachtkosten);
  3. de standaard BTW code van de leverancier 

In het selectiescherm kunt u met de knop 'Nieuw' een nieuwe ICL BTW koppeling aanmaken of met de knop 'Open' een bestaande ICL BTW koppeling bewerken.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 23.674.045
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer