One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Filter op regels (WMS instellingen)

Introductie

In de verschillende WMS instellingen heeft u middels de optie 'Filter op regels' de mogelijkheid om één transactie op basis van locatie- of artikel eigenschappen te splitsen naar verschillende handterminals. Zo kan het voorkomen dat voor bepaalde locaties of artikelen een speciale uitrusting nodig is, of bij het picken van bevroren goederen dient u handterminal te gebruiken die bestendig is tegen de kou.

Het filteren is beschikbaar voor de volgende WMS modules en alleen voor de 'gestuurde' processen:

  • Verkooporderleveringen
  • Ontvangstregistratie
  • Inventarisatie (Tellingen)
  • Productie uitgiftes
  • Voorraadaanvullen (Vanaf product update 402)

Vanaf product update 413 zijn er additionele selectie opties toegevoegd in het filterscherm in de control centers, en worden 'zones' ondersteund wanneer orders automatisch in bewerking worden genomen via Autoqueue. 

Vereisten

  • E-WMS I (SE1380)
  • Communicatiemethode 'ASP' wanneer het filteren gebaseerd dient te zijn op de werkelijke geadviseerde locatie in plaats van de hoofdlocatie van het artikel

Het filteren op zones of locaties wordt alleen toegepast op de werkelijke geadviseerde locatie wanneer het communicatietype 'Scanner - ASP' is geconfigureerd als standaard communicatietype voor de betreffende module. Wanneer een ander communicatietype is ingesteld wordt de selectie in het filter toegepast op de hoofdlocatie van het artikel (of voor productie-uitgiftes op de locatie van het materiaal artikel). Dit betekent dat wanneer u 'Pickadvies' activeert (om de pickllocaties te berekenen) en u logische filtering wilt gebruiken, u gebruik dient te maken van WMS ASP. 

Instellingen

Per module kunt u de optie 'Filter op regels' aanvinken in de sectie 'In bewerking nemen' in de verschillende WMS instellingen.

Selecties

Wanneer deze optie is aangevinkt verschijnt bij het verzenden van de transacties naar de scanner een scherm met een aantal selectiecriteria:

Zone
Zones zijn groepen locaties die u kunt onderhouden via [Systeem, E-WMS, Zones, Zones]. De locaties per zone kunt u onderhouden via [Systeem, E-WMS, Zones, Zone / locatie]. U kunt bijvoorbeeld aparte zondes aanmaken voor koude opslag magazijnlocaties, of voor hogere locaties waarvoor een speciale uitrusting nodig is om ze te kunnen bereiken. Om zones te kunnen gebruiken bij filter op regels, dient de zonelocatie de standaard locatie te zijn.

Locatie
Hier kunt u filteren op een op een specifieke locatie of reeks locaties van de orderregels.

Artikelcode
Met deze optie kunt u specifieke artikelen selecteren en deze in bewerking nemen. Bij gestuurde tellingen is deze filteroptie niet beschikbaar omdat u al een of meerdere artikelen kunt selecteren (middels CTRL- of SHIFT en een muisklik) in het control center.

Artikelgroep
Hier kunt u een selectie maken op de artikelgroep van de artikelen.

Orderpick classificatie
Met deze optie kunt u filteren op de orderpick classificatie van de artikelen. In het document E-WMS Orderpick classificatie: picklijsten sorteren en filteren kunt u hier meer over lezen.

Scan unit: Outer/Inner/Verkoop

De Scan unit selectie opties zijn zichtbaar wanneer u werkt met SKU Management en gebruik maakt van het communicatietype 'ASP' en wanneer 'pickadvies'' is geactiveerd. Wanneer u werkt met SKU Management bepaalt het pickadvies dat wordt gegenereerd door Route Optimizing ook de 'Scan eenheid'. Dit is of 'outer' (pallet), 'ínner' (doos) of 'verkoop' (standaard verkoopeenheid). Door bepaalde voorraadeenheden te selecteren kunt u pickregels voor pallets versturen naar een heftruck en 'verkoopeenheden' naar een andere handterminal.

Deze SKU eenheid wordt gematched met de eenheid die u in menupad [Systeem, Inrichting, SKU, SKU per artikel] heeft gedefinieerd.

Wanneer u geen van deze 'scan eenheid' opties selecteert worden alle eenheden verzonden.

Filter toepassen

Nadat u de selectie heeft gemaakt en op Start klikt.

Alleen de orderregels die binnen de opgegeven selectie vallen worden verzonden naar het mobiele apparaat. De orderregels die niet binnen de selectie vallen houden de status 'Nieuw' of 'Advies' en kunnen vervolgens naar een ander apparaat verzonden worden.

 

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 20.182.066
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer