One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Het gebruik van de gekoppelde tussenrekening in het memoriaal

Bij het boeken in het memoriaal kan een tussenrekening op worden gegeven in de kopregel van de boeking. Standaard komt hier de grootboekrekening naar voren die gekoppeld is aan het betreffende dagboek.

Voorheen (in oudere productlijnen) werd deze grootboekrekening gebruikt voor het Balancing principe. Voor Nederlandse licenties is het veld 'Rekening' niet meer van belang en kunt u de rekening die aan het dagboek is gekoppeld, en automatisch wordt voorgesteld, laten staan in de kopregel. Verder dient u er bij het invoeren van een memoriaalboeking altijd voor te zorgen dat de boeking in evenwicht is volgens het Balancing principe.

Het veld 'Rekening' is nu alleen nog bedoeld voor landen waar geen bankboek wordt gebruikt. In dit veld kan een grootboekrekening worden ingevoerd van het type Bankrekening. Wanneer er vervolgens een boeking wordt gemaakt op een debiteuren- of crediteurenrekening, wordt deze grootboekrekening bank automatisch als volgende regel geboekt. Dit wordt dan gebruikt als een soort alternatief bankboek. In een Nederlandse administratie wordt geadviseerd om het memoriaal niet op deze manier te gebruiken, maar bankboekingen te maken in het dagboek Bank, of via de module Cashflow.

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 07.040.910
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer