One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Hoe kan ik een factuur aanmaken met een factuurnummer van een eerder jaar?

Het kan voorkomen dat, nadat u een jaar heeft afgesloten en bent begonnen met boeken in het nieuwe jaar, u toch nog facturen van het vorige jaar moet invoeren. Omdat het Exact Globe Next altijd kijkt naar de datum, zal het pakket, indien u een factuur aanmaakt in het nieuwe jaar, hier ook een factuurnummer uit het nieuwe jaar aan toe kennen. Indien u echter achteraf nog facturen van het vorige jaar wilt invoeren, willen veel klanten aan die specifieke factuur vaak nog een factuurnummer uit het oude jaar toekennen.

U kunt dit doen door uw administratie te sluiten en vervolgens het administratie openen scherm te starten. In het 'Administratie openen' scherm klikt u vervolgens onderaan op 'Geavanceerd'. U ziet nu een aantal extra invoer-velden.

Product update 412 en nieuwer:


Product update 409 t/m 411:Product update 408 en ouder:

Indien u bij 'Standaarddatum' een datum van het vorig jaar invult en vervolgens de administratie opent, zal het pakket gebruik maken van deze standaarddatum bij het inboeken. Indien u nu een factuur aanmaakt, zal hierin dan ook het factuurnummer uit het oude jaar worden gebruikt.

Let op: Deze instelling wordt niet alleen gebruikt voor het invoeren van facturen maar in het hele pakket. Zorg er dus voor dat, nadat u de betreffende facturen heeft ingevoerd, u de administratie weer sluit en opnieuw opent met de datum van vandaag.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 18.616.628
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer