One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Onderhouden: Applicatie

[EDIS: Stamgegevens, Onderhoud, Applicaties]

EDIS-Applicatie
Definieer hier een unieke EDIS-applicatie. Een applicatie is een verzamelnaam waaronder meerdere koppelingen kunnen worden aangemaakt. Een overzicht van de door u aangemaakte applicaties vindt u terug onder [EDIS: Stamgegevens, Overzicht, Applicaties]

Omschrijving
Geef de EDIS-applicatie een passende omschrijving.

Eindpunt
Geef aan of de gedefinieerde applicatie als een "eind-applicatie" (optie wel markeren) dient te worden gedefinieerd. Bij het EDIS programma “Verwerken Data” worden voor een “eind-applicatie” zowel records in de EDIS als in de Exact Financials (Enterprise) database aangemaakt. Per definitie dient deze optie alleen te worden gemarkeerd voor de "systeem"-applicatie EXACT. Voor de door u aangemaakte applicaties dient deze optie niet te worden gemarkeerd.
Met deze optie is het mogelijk om data via meerdere EDIS koppelingen te bewerken voordat deze in Exact Financials worden geïmporteerd. Alle (tussen)resultaten worden alleen in de EDIS database (postbus) opgeslagen.

Bij de tweede koppeling is de “Naar applicatie” gemarkeerd als “Eindpunt”, waardoor alleen daarvoor ook records in de EFE database worden aangemaakt.

Voorbeeld:

In Exact Financials Versie 7 worden financiële boekingen geïmporteerd in separate tabellen per type boeking. Zo worden inkoopboekingen ingelezen via tabel "ATRSH-PURCHASE". In Exact Financials versie 3.5 was het mogelijk om boekingen van alle typen in te lezen in de tabel "ATRSH". Een splitsing in separate entiteiten was niet per definitie van toepassing. Bij overgang van klanten die werken met Exact Financials Versie 3.5 wordt voor koppelingen waar gebruik werd gemaakt van ATRSH, nu een conversie uitgevoerd om de koppeling middels een tussenapplicatie ATRSH te laten verlopen. Dit betekent dat boekingen in de door de gebruiker gedefinieerde applicatie en tabellen worden ingelezen, vervolgens worden gekoppeld naar ATRSH (applicatie Exact35) en tot slot wordt ATRSH (applicatie EXACT35) ATRSH-PURCHASE (applicatie EXACT). Applicatie EXACT is in dit geval de eindapplicatie. 


Exact Financials Enterprise > Connectivity > EDISEen interface opzetten > Onderhouden: Applicatie


 

 


 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 17.495.138
 Assortment:  Date: 17-02-2016
 Release:  Attachment:
 Disclaimer