One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Financieel - Automatisch afletteren grootboekrekening

[Finanieel: Grootboek, Afletteren, Automatisch]

Introductie

U maakt gebruik van de afletterfunctionaliteit van Exact Financials Enterprise als u op uw tussenrekeningen wilt bijhouden welke posten reeds zijn afgehandeld en welke nog open staan om af te boeken. Toepassing van deze functionaliteit is met name interessant als uw tussenrekening wordt gekenmerkt door een groot aantal mutaties, waarbij u toch inzicht wilt hebben welke posten nu daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor het openstaand saldo op deze grootboekkaart.

Wanneer u een grootboekrekening automatisch aflettert worden mutaties die zowel debet als credit hetzelfde saldo hebben afgeletterd met elkaar. Dit gebeurt op volgorde van boekstuknummer. Stel dat er een debet mutatie van 100 Eur is en 3 mutaties van ieder 100 Eur dan wordt de debetmutatie met de eerste credit mutatie afgeletterd. De andere 2 mutaties hebben nog steeds de status niet-afgeletterd.

De velden

Grootboekrekening

Kies de grootboekrekening of een reeks van grootboekrekeningen

Toon selectie

Wanneer u deze optie niet aanvinkt worden alle grootboekrekeningen die in de selectie vallen (en als afletterekening gedefinieerd zijn) direct afgeletterd. Als de optie niet aangevinkt is, wordt de selectie van grootboerekeningen eerste getoond en dient u de gewenste grootboekrekeningen te selecteren.

 


Exact Financials Enterprise > Finance > Afletteren grootboekrekeningen > Automatisch afletteren grootrekeningen

 

 

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 25.841.125
 Assortment:  Date: 23-09-2016
 Release:  Attachment:
 Disclaimer