One moment please...
 
 
Exact Financials (v3)   
 

Finance Manual C/S - Order

Order

Een order is een bestelling die door een debiteur is geplaatst. De offertefase, die diverse prijsonderhandelingen omvat, resulteert uiteindelijk in een prijsafspraak en een order. Orders kunnen worden geplaatst met behulp van (eventueel voorgedrukte) formulieren, via de telefoon of fax of in persoon. Aan elke order wordt een nummer toegekend om de afhandeling van orders te vereenvoudigen. Het is van belang alle afspraken vast te leggen, omdat de resulterende factuur op deze afspraken wordt gebaseerd. Als de klant niet als debiteur in uw systeem staat geregistreerd, moet u alvorens de order in te voeren eerst de debiteurengegevens invoeren.

Uitzondering

Bedrijven met vaste productlijnen werken vaak met standaard-artikelen. Als een bedrijf echter een product verkoopt dat varieert en waarvoor geen vaste artikelomschrijvingen of gegevens bestaan, is een andere manier van orderinvoer nodig. Dit kan ook het geval zijn waar het dienstverlenende bedrijven betreft. Voor dergelijke orders kunt u tekstregels gebruiken.

Tekstregels kunnen voor twee doeleinden worden gebruikt:

  1. Om orders, diensten of onkosten in te voeren die niet standaard in uw productlijn aanwezig zijn. U kunt een uitleg van de onkosten of de diensten toevoegen.

  2. Om enkel en alleen tekstgegevens in te voeren. Pure tekst kan worden gebruikt om de artikelgegevens op de voorgaande orderregel te verklaren (bijvoorbeeld prijs = 0,--).

Zie ook:

Order: Uitleg


Finance Manual C/S > Inhoud > Encyclopedie > Order

XThreeSevenFourX

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 06.842.103
 Assortment:  Date: 10-03-2005
 Release:  Attachment:
 Disclaimer