One moment please...
 
 
E-WMS   
 

E-WMS Kredietlimiet en vooruitbetaling controle bij het in bewerking nemen van verkooporders

Introductie

Dit document geeft uitleg over de controle op de kredietlimiet van de klant en de vooruitbetalingstatus van de verkooporder die u kunt uivoeren voordat u een verkooporder in bewerking neemt in E-WMS.

Uitleg

De mogelijkheid om de kredietlimiet van de klant en de vooruitbetalingstatus van de verkooporder te controleren voordat een order wordt verstuurd om te picken is vanaf product update 407 beschikbaar. De instelling is beschikbaar in Exact Globe Next licenties met E-WMS I, E-WMS Lite of SSCC Shipment Builder.

Het overschrijden van de kredietlimiet kan ook worden opgemerkt bij het fiatteren van de verkooporder in Exact Globe Next, maar er kan een verschil in tijd zitten tussen het moment van fiatteren en het versturen van de order om te picken in E-WMS. De extra controle voorkomt dat de order wordt gepickt en u pas bij het afdrukken van de pakbon een melding krijgt dat de kredietlimiet is overschreden.

Wanneer u in de WMS Leveringen instellingen de instelling ''Kredietlimiet controleren' aanvinkt worden de volgende controles uitgevoerd:

 • De kredietlimiet van de factuurdebiteur wordt vergeleken met het totale openstaande bedrag (op basis van de orderinstelling 'Kredietlimietbeheersing') + het totaal bedrag van de geselecteerde order. Wanneer deze validatie faalt toont het foutenverslag de melding "Order (12345): Factuurdebiteur (12345): Kredietlimiet overschreden."
 • Wanneer de verkooporder het type 'Vooruitbetaling' heeft wordt gecontroleerd of het te betalen bedrag is betaald. Wanneer deze validatie faalt toont het foutenverslag de melding "Order (12345): Factuurdebiteur (12345): Niet toegestaan: Levering. reden: Vooruitbetaling".

Deze controle wordt uitgevoerd in de volgende stappen in het Control Center Leveirngen (of 'SSCC Shipment Builder' wanneer u gebruikt maakt van de SSCC Shipment Builder licentie):

 • 'Advies'
 • 'In bewerking nemen' (omdat er een tijdverschil kan zijn tussen het genereren van het advies en het in bewerking nemen)
 • 'Voorraad aanvullen' (wanneer Pick&Pack wordt gebruikt)
 • 'Autopack' (voor Autopack/Shipment Builder)

De volgende regels zijn van toepassing

 • De E-WMS kredietlimiet controle volgt dezelfde logica als die gebruikt wordt in de kredietlimiet controle van Exact Globe Next, inclusief de orderinstelling 'Kredietlimietbeheersing'
 • Anders dan bij de functionaliteit bij het leveren in Exact Globe Next kunt u de kredietlimiet waarschuwing in E-WMS niet negeren.
  Wanneer de kredietlimiet controle of vooruitbetaling controle faalt wordt dit in het foutenverslag aangegeven en wordt de order niet verder in behandeling genomen.
  Om de order toch in bewerking te kunnen nemen dient u de instelling tijdelijk uit te vinken of de kredietlimiet tijdelijk te verhogen.
 • De controles vinden plaats op basis van de factuurdebiteur
 • De controles zijn gebaseerd op het totale orderbedrag en niet op het bedrag voor gedeeltelijke orderregels die alleen op dit moment geleverd kunnen worden
 • De kredietlimiet validatie bij het leveren (verwerken) van een order wordt nog steeds uitgevoerd ongeacht deze instelling
 • Wanneer gewerkt wordt met Auto queue en een order komt niet door de kredietlimiet controle wordt er een melding getoond in menupad [WMS, Verslagen, RF Monitor] en probeert Auto queue de order nogmaals na de geconfigureerde time-out (de RetryInMinutes instelling van de Auto queue service).

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 25.318.260
 Assortment:  Date: 22-10-2013
 Release: 407  Attachment:
 Disclaimer