One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Periode-datum tabel

Alle financiële mutaties behoren tot een bepaald financieel boekjaar en een bepaalde financiële periode. Uw boekjaar hoeft niet samen te vallen met het kalenderjaar. U dient het aantal boekingsperioden per boekjaar te bepalen, bijvoorbeeld 52 (weken) of 12 (maanden). Ten slotte dient u te bepalen of en in welke mate u boekingsperioden wilt laten samenvallen met boekdata. De relatie tussen de data van het kalenderjaar en de boekingsperioden definieert u in een periode-datum tabel. Voor elk geopend boekjaar dient u een periode-datum tabel te definiëren. Na het definiëren van het boekjaar en de periode-datum tabel, stelt u uw standaard boekjaar in.  

Nieuwe administratie inrichten

Als u Exact Financials voor de eerste keer gebruikt is bij het aanmaken van een nieuwe administratie uw eerste boekjaar aangemaakt. In de periode-datum tabel legt u vervolgens de relatie tussen het boekjaar en het kalenderjaar in [Finance: Bestand, Administratie instellingen, Periode-datum tabel, Onderhoud Periode-datum tabel]. Een overzicht van uw aangemaakte periode-datum tabellen vindt u terug in [Finance: Bestand, Administratie instellingen, Periode-/datum, Overzicht Periode-/datum tabel].

Jaarovergang

Bij een jaarovergang in een bestaande administratie, opent u eerst een nieuw boekjaar [Finance: Bestand, Financieel Beheer, Openen Boekjaren]. Vervolgens maakt u een periode-datum tabel aan in [Finance: Bestand, Administratie instellingen, Periode-datum tabel, Onderhoud Periode-datum tabel]. Een overzicht van uw aangemaakte periode-datum tabellen vindt u terug in [Finance: Bestand, Administratie instellingen, Periode-/datum, Overzicht Periode-/datum tabel]. Tot slot geeft u in de financiële instellingen het standaard boekjaar aan. Het standaardboekjaar komt als standwaarde bij 'jaar' invoervelden terug. Uw standaard boekjaar definieert u in [Finance: Bestand, Administratie Instellingen, Financiële instellingen].


Systeem Handleiding > InhoudInrichting Systeem  > Periode-datum tabel

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 17.612.574
 Assortment:  Date: 13-08-2010
 Release:  Attachment:
 Disclaimer