One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Bestellingen bevestigen

Introductie

Wanneer uw leverancier u een bevestiging heeft gestuurd wilt u dit kunnen registreren in de administratie. In de administratie kunt u per leverancier en bestelling aangeven of u dit wilt kunnen registreren. U kunt dit als volgt uitvoeren:

Bij het onderhoud van de crediteur op het tabblad 'Financieel' in de sectie 'Logistiek', en bij het onderhoud van de relatie op het tabblad 'Financieel' in de sectie 'Inkoop' is de optie 'bevestig bestelling' aanwezig. Middels deze optie kunt u de standaard waarde definiëren die van toepassing is voor deze crediteur/relatie. Wanneer u vervolgens een bestelling invoert voor deze crediteur/relatie wordt het veld 'Bestelbevestiging' in de bestelling standaard gevuld met de waarde zoals u die bij het onderhoud van de crediteur/relatie heeft gedefinieerd. Bij het invoeren van bestellingen is zijn deze optie te vinden onder de knop 'Condities'. Met deze optie geeft u aan dat voor deze bestelling een bevestiging wilt kunnen registeren. Wanneer de instelling in de condities van de bestelling is uitgevinkt, is het icoon niet aanwezig en  wordt de bestelling automatisch bevestigd wanneer deze wordt verwerkt.

U kunt via [Inkoop, Invoer, Bevestigen] uw bestellingen bevestigen.

Bestellingen kunnen alleen bevestigd worden nadat ze zijn verwerkt, bestellingen die nog niet zijn verwerkt worden niet getoond in dit menupad. Wanneer de bestelde artikelen echter al binnen komen terwijl de bestelling nog niet is bevestigd, is het gewoon mogelijk om de ontvangst te registeren. 

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 22.025.027
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 401  Attachment:
 Disclaimer