One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Het teruglezen van een back-up

Introductie

Via het menupad Instellingen ➔ Systeem ➔ Back-up maken/teruglezen kunt u de back-up wizard starten. Met de back-up wizard kunt u verschillende acties uitvoeren. Welke acties dit zijn, is afhankelijk van de situatie en uw licentiesamenstelling. In het tweede scherm van de back-up wizard kunt u aangeven welke actie u wilt uitvoeren. De volgende acties zijn mogelijk:

 • Aanmaken back-up: Met deze optie kunt u een back-up maken van een administratie. Voor meer informatie, zie Het aanmaken van een back-up.
 • Lees back-up terug: Met deze optie kunt u een back-up teruglezen. Meer informatie hierover kunt u lezen in dit document.
 • Herstellen van gefaalde backup / restore actie: Deze optie is alléén aanwezig wanneer het teruglezen of aanmaken van een back-up is gefaald. Wanneer teruglezen/aanmaken van een back-up is gefaald, zijn de database bestanden van de administratie niet correct gekoppeld aan de SQL Server. Met deze optie kunt u dit herstellen. Voor meer informatie, zie Herstellen van gefaalde back-up.
 • Database van een klant installeren: Deze optie is alléén aanwezig wanneer in een accountancy licentie. Met deze optie kan de accountant een administratie van een cliënt teruglezen. Voor meer informatie, zie Inlezen van een back-up van een klant (accountantsversie).
 • Microsoft Azure SQL Database gereed maken voor gebruik: Met deze optie kunt u een database die is gemigreerd naar een Microsoft Azure SQL database, gereed maken voor gebruik. Voor meer informatie, zie Microsoft Azure SQL Database gereed maken voor gebruik. Opmerking: Deze functie is alleen van toepassing voor gebruikers die deelnemen aan het controlled release traject voor deze oplossing.

Nadat u een back-up heeft aangemaakt, kunt u deze via de back-up wizard teruglezen.

Let op: U kunt uw back-up alleen teruglezen in de oorspronkelijke administratie (dus de back-up dient in hetzelfde administratienummer te worden teruggezet!). Het is dus niet mogelijk om een back-up terug te lezen in een nieuwe administratie. De bestaande gegevens worden overschreven.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u de administratie wilt verplaatsen naar een andere PC of server, bijvoorbeeld als u een nieuwe heeft aangeschaft. Ook in dat geval kunt u de back-up/restore functionaliteit gebruiken. U kunt op normale wijze een back-up aanmaken. Daarna kunt u via de 'Back-up teruglees' functie de back-up teruglezen op de nieuwe PC of Server. 

Een back-up teruglezen

 1. Ga naar Instellingen ➔ Systeem ➔ Back-up maken/teruglezen.
 2. Klik op Volgende.
 3. Selecteer de optie Lees back-up terug en klik op Volgende.
 4. Selecteer bij Bestandsnaam de back-up en klik op Volgende.
 5. Selecteer de SQL server waarop de back-up teruggelezen dient te worden en klik op Volgende.
 6. Geef bij Databaselocatie de directory op waarin de database bestanden geplaatst dienen te worden, en klik op Volgende.
 7. Controleer de gegevens in het scherm en klik op Klaar.
 8. Wanneer de back-up is teruggelezen kunt u de wizard sluiten.

 

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 04.325.505
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer