One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Server en MAC adressen onderhouden

Introductie

Om de beveiliging verder verbeteren, kunt u toegangsrechten voor specifieke MAC adressen definiëren via [Systeem, HR & Beveiliging, Werkstations]. Tijdens het openen van de administratie controleert het programma op het MAC adres en bepaalt op basis daarvan of de administratie benaderd mag worden. MAC adres is een afkorting voor Media Access Control adres. Dit is een hardware adres, dat uniek is voor iedere afzonderlijke aansluiting met het netwerk. 

In dit menupad kunt u zien welke werkstations (geïdentificeerd op basis van het MAC adres) toegang hebben tot deze administratie. Vanuit dit scherm kunt u tevens nieuwe werkstations toegang verlenen tot de administratie. Door het verlenen van toegang aan een werkstation wordt de toegang van de andere werkstations automatisch geblokkeerd.

Naast deze Mac adres functionaliteit kunt u in dit scherm ook een werkstation toegang geven tot de entiteit services voor communicatie met andere geïntegreerde applicaties. Dit kunt u doen met de knop 'Voeg diensten toe'. Met deze knop genereert u een MAC adres 2 sleutel die wordt opgeslagen op het werkstation en de Exact Globe Next Hosting server. Door het automatiseren van dit proces is het MAC adres 2 verificatie proces niet afhankelijk van de netwerkkaart (Mac adres) van het werkstation. Hierdoor worden authenticatie problemen voorkomen wanneer een netwerkkaart wordt vervangen.

Opmerking: Om een server of werkstation toegang te verlenen dient u vanuit de betreffende server of werkstation op de knop 'Voeg diensten toe' te klikken.

Hoe voeg ik het MAC adres van een werkstation toe?

  1. Klik op 'Nieuw' en vul het scherm in. Voor meer informatie, zie Nieuwe MAC adressen definiëren.

Opmerking: Wanneer er geen MAC adressen gedefinieerd zijn betekent dit dat alle werkstations toegang hebben tot de administratie.

Hoe geef ik werkstations toegang om Exact Globe Next te kunnen benaderen?

  1. Selecteer de regel van het werkstation dat u toegang wilt geven en klik op 'Open'.
  2. Vink de optie 'Toegangrechten' aan. Voor meer informatie, zie Nieuwe MAC adressen definiëren.

Opmerking: De knop 'Open' is alleen beschikbaar wanneer u een regel heeft geselecteerd.

Hoe geef ik een server of werkstation toegang tot de entiteit services?

  1. Klik op 'Voeg diensten toe' om de server of werkstation toegang te geven tot de entiteit services. Klik op 'Verwijder' diensten om de toegang te ontnemen.

Opmerkingen:

  • Wanneer u meerdere servers/werkstations toegang wilt geven tot de entiteit services dient u op iedere server/werkstation op de knop 'Voeg diensten toe' te klikken.
  • Wanneer u een sleutel heeft gegenereerd voor een aantal administraties op dezelfde server, voordat u de sleutel in een van de administraties heeft verwijderd, is de eerder toegevoegde sleutel in de andere administraties niet meer geldig.  In dat geval dient u een nieuwe sleutel te genereren voor iedere administratie, zodat de sleutel kan worden gesynchroniseerd over de verschillende databases.

Kolommen

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Online help main
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 08.808.628
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer