One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Exact Globe Next Configuration Manager

Introductie

In het laatste scherm van de installatie wizard van Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit kunt u middels de optie 'Start de Configuration Manager' aangeven dat u de Configuration Manager wilt starten. Daarnaast kunt u de Configuration Manager opstarten via de snelkoppeling 'Exact Globe Next Configuration Manager' op uw bureaublad en via de optie [Alle programma's, Exact Software, Exact Globe Next Setup, Configuration Manager] in het Windows startmenu. De snelkoppeling is alleen aanwezig op de server(s) waarop u Exact Globe Next heeft geïnstalleerd. In het geval van een standalone situaties beschikt u ook op het werkstation over deze snelkoppeling.

Met de Configuration Manager kan de systeembeheerder de instellingen van de verschillende Exact Globe Next onderdelen beheren en aanpassen.

De tabbladen waarop wijzigingen zijn aangebracht die nog niet zijn bewaard kunt u herkennen aan een sterretje (*).

Uitleg

Afhankelijk van welke onderdelen van Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit u heeft geïnstalleerd beschikt u over de volgende tabbladen:

Onderaan de verschillende tabbladen ziet u de sectie 'U bewerkt'. In deze sectie wordt aangeven in welk bestand de instellingen van het betreffende tabblad worden opgeslagen.

Tabblad Globe Next
Op dit tabblad kunt u de verschillende instellingen van Exact Globe Next beheren en aanpassen.  

Zichtbare functies
Selecteer de onderdelen die u wilt gebruiken;

 • Globe Next
 • Synergy Enterprise
 • Event Manager
 • Globe Next Dashboards 

Meer informatie over de verschillende onderdelen kunt u lezen in het volgende document.

Locaties
Hier worden de locaties van uw Exact Synergy Enterprise en Exact Event Manager omgeving getoond. Wanneer u reeds een bestaande Exact Synergy Enterprise of Exact Event Manager omgeving heeft dient u rekening te houden met de volgende aandachtspunten.

Administratiebeheer
In deze sectie kunt u administraties verwijderen. Het verwijderen van een administratie kan niet ongedaan worden gemaakt. Om een administratie te verwijderen klikt u op de knop 'Administratie verwijderen'. Er wordt een nieuw scherm geopend waarin u de SQL Server selecteert waarop de betreffende administratie aanwezig is. Tevens selecteert u de administratie. Door op 'Verwijderen' te klikken wordt de betreffende administratie verwijderd.

Administratiekleuren
In deze sectie kunt u kleuren toekennen aan de verschillende Exact Globe Next administraties. Door het toekennen van kleuren kunt u de administraties eenvoudig herkennen. Om een kleur toe te voegen kunt u het volgende uitvoeren:

 • Klik op 'Toevoegen'.
 • Er word nu een nieuwe regel toegevoegd boven de knoppen 'Toevoegen' en 'Verwijderen'. Tevens worden de kleuren waaruit u een keuze kunt maken getoond.
 • Markeer toegevoegde de regel.
 • Controleer of vul bij het veld 'Server' de SQL Server in waarop de betreffende administratie zich bevindt.
 • Geef bij het veld 'Administratie' het nummer op van de administratie waaraan u een kleur wilt toekennen.
 • Selecteer bij 'Kleur' de gewenste kleur.
 • Klik op 'Toepassen' om de wijzigingen te bewaren.
 • Herhaal eventueel deze stappen voor de andere administraties.
 • Sluit vervolgens het scherm af middels de 'OK' knop.

Wanneer u een administratie/kleur combinatie wilt verwijderen selecteert u de betreffende administratie/kleur combinatie in de sectie 'Administratiekleuren' en klikt vervolgens op 'Verwijderen'. Hiermee verwijderd u de kleur voor de betreffende administratie. De administratie zelf blijft wel aanwezig en kan nog steeds geopend worden door de gebruikers. Vanaf product update 411 is het tevens mogelijk om de kleuren aan te passen via het Exact Globe Next menu. Voor meer informatie, zie Aanpassen Administratie kleuren.

Tabblad Synergy
Op dit tabblad kunt u de Exact Synergy Enterprise instellingen configureren.  

U beschikt reeds over een Exact Synergy Enterprise database
Wanneer u reeds over een Exact Synergy Enterprise database beschikt kunt u hier bij 'SQL Server' de SQL Server waarop deze database aanwezig is selecteren. Bij 'Database' selecteert u uw Exact Synergy Enterprise database. Tevens dient u rekening te houden met de volgende aandachtspunten.

U beschikt nog niet over een Exact Synergy Enterprise database
Wanneer u nog niet over een Exact Synergy Enterprise database beschikt kunt u een Exact Synergy Enterprise database aanmaken. Wanneer u een extra licentie voor Exact Synergy Enterprise heeft aangeschaft dient u de optie 'Gebruik standaard Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit licentie' uit te vinken. U kunt vervolgens in het veld dat zichtbaar wordt de uitgebreide Exact Synergy Enterprise licentie selecteren. Wanneer u niet over een aparte Exact Synergy Enterprise licentie beschikt vinkt u de optie 'Gebruik standaard Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit licentie' aan. In dat geval wordt de Exact Synergy Enterprise database aangemaakt op basis van de Exact Globe Next licentie en beschikt u over de basis functionaliteit.

Middels de knop 'Aanmaken' kunt u vervolgens de Exact Synergy Enterprise database aanmaken. De gegevens van de aangemaakte Exact Synergy Enterprise database worden vervolgens gevuld bij de velden 'SQL Server' en 'Database'.

In de sectie 'Status' wordt de status van het Exact Synergy Enterprise onderdeel getoond. Met de knop 'Herhaal' kunt u de test opnieuw uitvoeren. Zodra de test succesvol is uitgevoerd wordt dit aangegeven middels een groen vinkje.

Tabblad Dashboards
Op dit tabblad kunt u de instellingen voor de dashboards beheren.   

In de sectie 'Status' wordt de status van de benodigde onderdelen getoond. Voor een correcte werking van de dashboards dient het Exact Synergy Enterprise onderdeel correct te functioneren. Bij 'Exact Synergy Enterprise status' kunt u zien of dit het geval is. Wanneer dit niet het geval is dient u er eerst voor te zorgen dat het Exact Synergy Enterprise onderdeel correct functioneert. Met de knop 'Herhaal' kunt u de test opnieuw uitvoeren. Zodra de test succesvol is uitgevoerd wordt dit aangegeven middels een groen vinkje.

Tevens kunt u in deze sectie de status van de Reporting Services Integratie zien. Met de knop 'Herhaal' kunt u de test opnieuw uitvoeren. Zodra de test succesvol is uitgevoerd wordt dit aangegeven middels een groen vinkje.

In de sectie 'Acties (open in een browser)' kunt u de verschillende instellingen beheren. Via de knop 'SSRS instellingen' opent u de de 'Reporting Services Integratie: Instellingen' in uw webbrowser, waar u de verbinding met uw Reporting Server omgeving dient in te stellen.

Met de knop 'Rapporten opnieuw publiceren' opent u de webbrowser waarin vervolgens de rapporten worden geherdistribueerd.

Met de knop 'Beheer' opent u het beheerscherm voor de Reporting Service Integratie in uw webbrowser. Vanuit dit scherm kunt u de via Reporting Service Integratie beschikbare rapporten beheren. Tevens kunt de rapportgroepen en gegevensbronnen onderhouden en kunt u bepalen welke gebruikers welke dashboards mogen bekijken. Dit kunt u doen door in het beheerscherm voor de Reporting Service Integratie door te klikken op het betreffende dashboard. Vervolgens kunt u via het tabblad 'Medewerkers' de betreffende medewerkers koppelen.  

Tabblad Event Manager
Op dit tabblad kunt u de instellingen voor Exact Event Manager beheren. 

 

Op dit tabblad dient u de verbindingsgegevens voor het Exact Event Manager onderdeel van Exact Globe Next te definiëren. Op basis van deze verbindingsgegevens kan Exact Globe Next de signaleringen uitvoeren in de juiste databases.

Exact Globe Next Connnectie
Dit betreft de Exact Globe verbinding. Geef hier het volgende op:

 • SQL Server: De SQL Server waarop de Exact Globe administratie aanwezig is.
 • Administratie: Het nummer van de betreffende Exact Globe administratie.

Synergy Connnectie
Dit betreft de Exact Synergy Enterprise verbinding. Geef hier het volgende op:

 • SQL Server: De SQL Server waarop de Exact Synergy Enterprise database aanwezig is.
 • Administratie: De naam van de Exact Synergy Enterprise database.
 • URL: De URL van uw Exact Synergy omgeving. Deze kunt u terugvinden op het tabblad 'Synergy'.  

Tabblad Exact Integration
Op dit tabblad kunt u de instellingen voor Exact Integration beheren.  


Integratie instellingen
In deze sectie vult u de gegevens in die nodig zijn voor de synchronisatie van de gegevens.

 • Server: De servernaam van de server waarop het Exact Integration onderdeel van Exact Globe Next is geïnstalleerd.
 • SQL server: De naam van de SQL Server waarop de ESF database wordt aangemaakt.
 • Database: Een aparte database genaamd ESF (Exact Synchronization Framework) wordt aangemaakt om ervoor te zorgen dat de data correct wordt gesynchroniseerd.
 • ESF installatiefolder: De installatie directory van Exact Globe Next integratie onderdeel. Standaard betreft dit "C:\Program Files\Exact Software\Exact Integration".
 • ESE installatie folder: De installatie directory van het Exact Synergy Enterprise onderdeel van Exact Globe Next. Standaard betreft dit "C:\Program Files\Exact Software\Synergy Enterprise".
 • Controleer herstelde DB freq.: Hier kunt u de tijd (in minuten) opgeven waarop gecontroleerd dient te worden op gerestorde databases. Het systeem synchroniseert de gegevens op basis van het hier opgegeven aantal minuten. Standaard betreft dit 180 minuten. Meer informatie.

Gebruikersgegevens om Exact Globe en Exact Synergy Enterprise te benaderen
Vul bij het veld 'Gebruiker ID' de domeinnaam en de gebruikersnaam in. Deze gebruiker zal worden gebruikt voor het synchroniseren van de data. In Exact Globe en Exact Synergy Enterprise zal de gebruiker worden aangemerkt als de 'wijziger' nadat de data is gesynchroniseerd. Daarom dient deze gebruiker rechten te hebben om de data te synchroniseren. bij 'Wachtwoord' voert u het wachtwoord van deze gebruiker in.

Exact Synergy Enterprise connectie
Wanneer u reeds een bestaande Exact Synergy Enterprise omgeving heeft dient u rekening te houden met de volgende aandachtspunten.

 • SQL Server: Hier geeft u de naam van de SQL Server op waarop de Exact Synergy Enterprise database aanwezig is.
 • Database: Hier selecteert u de Exact Synergy Enterprise database.
 • Web Adres: Hier geeft u het Exact Synergy Webadres op. Deze kunt u terugvinden op het tabblad 'Globe Next' bij het veld 'Exact Synergy Enterprise locatie'.
 • Test: Klik op deze knop om de verbinding te testen. Het resultaat van de test wordt achter deze knop getoond. Als de verbinidng succesvol is wordt dit aangegeven middels een groen vinkje.

Exact Globe Next connectie

 • SQL Server: Hier geeft u de naam van de SQL Server op waarop de Exact Globe database aanwezig is.
 • Database: Hier selecteert u de Exact Globe database.
 • Web Adres: Dit betreft het web adres van de entity services die gebruikt worden door de connectivity layer in Exact Globe. De gegevens die u invoert dienen geldig te zijn. Om het correcte webadres te achterhalen kunt u het volgende uitvoeren op de Exact Globe server:
  • Open het computerbeheer in Windows [Start, Systeembeheer, Computerbeheer] (of naar [Start, Administrative tools, Computer Management] in de Engelstalige versie van Windows).
  • Klap de boomstructuur uit en ga naar [Computerbeheer (lokaal), Systeemwerkset, Logboeken, Windows-logboeken, Toepassing] (of naar [Computer Management (Local), System Tools, Event Viewer, Windows Logs, Application] in de Engelstalige versie van Windows).
  • In het event paneel zoekt u 'Exact Entity Service' op en selecteert deze.
  • In het event log paneel zoekt u vervolgens naar het webadres waarvan de poortwaarde 8010 is. Kopieer dit adres van het begin tot en met de poortwaarde. In dit voorbeeld: http://server03.exactsoftware.com:8010
 • Test: Klik op deze knop om de verbinding te testen. Het resultaat van de test wordt achter deze knop getoond. Als de verbinidng succesvol is wordt dit aangegeven middels een groen vinkje.

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 22.723.342
 Assortment:  Date: 06-01-2016
 Release:  Attachment:
 Disclaimer