One moment please...
 
 
Exact Globe   
 

Een update uitvoeren van Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit

Introductie

Het uitvoeren van een update van Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit dient te gebeuren via de Exact Globe Next Setup Wizard. Met deze wizard kunt een update uitvoeren, additionele onderdelen installeren of onderdelen verwijderen.

Voordat u een update uitvoert dient u een backup te maken. Voor meer informatie, zie Hoe kan ik een back-up maken/teruglezen van Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit?.

U kunt deze wizard opstarten via de snelkoppeling 'Exact Globe Next Setup Wizard' op uw bureaublad of via [Alle programma's, Exact Software, Exact Globe Next Setup, Setup Wizard] in het Windows startmenu. In het welkom scherm van de wizard klikt u op 'Volgende'. Vervolgens selecteert u de optie 'Update' en klikt weer op 'Volgende' om de update te starten.

Wanneer u tijdens de installatie van Exact Globe Next heeft aangegeven dat u de installatie op meerdere servers wilt uitvoeren, zijn de verschillende onderdelen van Exact Globe Next op verschillende servers geïnstalleerd. Bij het uitvoeren van een update dient u dan ook op al die servers de update uit te voeren.

Uitleg

Nadat u in de Exact Globe Next Setup Wizard heeft aangegeven dat u een update wilt uitvoeren wordt het volgende scherm getoond.

Start - Authenticeren


In het volgende scherm dient u uw inlog gegevens op te geven. Dit betreft de gegevens die u gebruikt om in te loggen op de customer portal. De gegevens worden gebruikt om de benodigde installatie bestanden te downloaden. Het domein betreft altijd eweb. Met de knop 'Volgende' gaat u verder. Wanneer u onjuiste inloggegevens heeft opgegeven verschijnt na het klikken op de knop 'Volgende' de melding 'Aanmelden is mislukt, probeer het nogmaals'. Controleer in dat geval of u de juiste inloggegevens heeft opgegeven, en vul deze nogmaals in. Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten kunt u hier een nieuw wachtwoord aanvragen.

Start - Versie


Selecteer in dit scherm de versie die u wilt downloaden. Met de knop 'Volgende gaat u verder.

Wanneer er geen updates beschikbaar zijn wordt een melding getoond dat er voor de betreffende release geen updates zijn. Wanneer er wel updates beschikbaar zijn verschijnen, afhankelijk van de beschikbare updates, de volgende schermen.

Voorkeuren - Exact Event Manager

Wanneer er tevens een update beschikbaar is voor het Exact Event manager onderdeel verschijnt het bovenstaande scherm. Dit scherm wordt niet getoond wanneer er voor het Exact Event manager onderdeel geen updates beschikbaar zijn. Voor een uitgebreide beschrijving van de velden in dit scherm kunt u de informatie in het installatiedocument raadplegen.

Voorkeuren - Bevestiging

Wanneer er wel updates beschikbaar zijn wordt een melding getoond met de onderdelen waarvoor een update beschikbaar is. Met de knop Download start u de het downloaden van de update

Installeren - Exact Globe Next update


Tijdens de update kunt u de voortgang volgen. De update wizard download en installeert de updates van de verschillende onderdelen van Exact Globe Next.

Klaar - Samenvatting

Aan het einde van de update wordt een samenvatting getoond met de onderdelen die succesvol zijn bijgewerkt. U kunt de configuratie meteen starten door de optie 'Start de Configuration Manager' aan te vinken en op 'Klaar' te klikken. Wanneer u de optie uitvinkt en op 'Klaar' klikt wordt dit scherm afgesloten. U kunt dan op een later tijdstip de configuratie starten door op de snelkoppeling 'Exact Globe Next Configuration Manager' op uw bureaublad te klikken.

Wanneer u tijdens de installatie van Exact Globe Next heeft aangegeven dat u de installatie op meerdere servers wilt uitvoeren, zijn de verschillende onderdelen van Exact Globe Next op verschillende servers geïnstalleerd. Bij het uitvoeren van een update dient u dan ook op al die servers de update uit te voeren. Dit doet u als volgt:

  • Voer de update uit op de server waar het Exact Globe onderdeel is geïnstalleerd (zoals hierboven beschreven).
  • Zorg ervoor dat de centrale opslag locatie (van server 1) gedeeld is. Standaard betreft dit de directory "C:\Exact Software\Central Storage" van server 1.
  • Log in op de andere server.
  • Vanuit de andere server (server 2) bladert u naar de centrale opslag locatie op server 1.
  • Open de map 'Setup'.
  • Start vervolgens het bestand 'Setup.exe' door erop te dubbelklikken.
  • Volg de stappen van de wizard en voer de update uit.

Voor meer informatie over installatie en update van een Multi-server installatie zie De installatie en update van een Multi-server installatie.

Nadat u de update van Exact Globe Next op de server(s) heeft uitgevoerd dient de software op de werkstation(s) ook bijgewerkt te worden naar de nieuwe versie.

Administraties/Databases bijwerken
Nadat u de Exact Globe Next software heeft bijgewerkt, dienen de administraties/databases bijgewerkt te worden naar de nieuwe versie. Dit gebeurt automatisch wanneer u de administratie voor het eerst opent. Bij het opstarten van Exact Globe Next en het openen van een administratie wordt de volgende melding getoond: "De versie van de database is ouder dan de versie van de geïnstalleerde software. Uw database dient geupdate te worden.".

De melding geeft aan dat de software is bijgewerkt, maar dat nu ook de betreffende administratie bijgewerkt dient te worden zodat u gebruikt kunt maken van de mogelijkheden van de nieuwe versie van de software. U klikt in deze melding op 'OK' om het bijwerken van de database/administratie te starten. Dit dient u uit te voeren om de administratie te kunnen openen. Tijdens het bijwerken kunt u de voortgang volgen in het statusscherm.

Zodra het bijwerken gereed is wordt de administratie geopend. Wanneer u meerdere administraties heeft dient u de betreffende administratie(s) te openen om deze bij te werken naar de nieuwe versie.

Voor de Exact Synergy Enterprise database verschijnt een soortgelijke melding. Deze melding verschijnt alleen voor de gebruiker met de Professionele rol. Let erop dat u na het uitvoeren van een update eerst de Exact Synergy Enterprise database opent met de gebruiker met de Professionele rol zodat de Exact Synergy Enterprise database bijgewerkt kan worden.


In het scherm klikt u op 'Bijwerken' om de Exact Synergy Enterprise database bij te werken.

Werkstations bijwerken
Nadat u de update van Exact Globe Next op de server heeft uitgevoerd dienen de werkstations nog bijgewerkt te worden.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 22.723.320
 Assortment:  Date: 21-05-2021
 Release:  Attachment:
 Disclaimer