One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Verkooporders en RMA orders fiatteren

Introductie

Via de fiatteringsfunctie [Order, Invoer, Fiatteren] kunt u verkooporders controleren en fiatteren voordat ze worden verwerkt. Met de module E-RMA kunt u tevens via dit menupad RMA orders fiatteren. Dit document beschrijft het fiatteren van verkooporders. Voor RMA orders geldt hetzelfde.

Fiattering is met name handig bij bestellingen, betalingen, facturen en orders. Het is niet altijd de bedoeling dat degene die de gegevens heeft ingevoerd ze ook controleert en goedkeurt. Vaak is een andere werknemer hiervoor verantwoordelijk. In het programma kunt u dan ook de toegang tot de fiatteringsfunctie beperken tot de persoon die de controle en de goedkeuring uitvoert, en de toegang van de overige werknemers tot deze functie blokkeren. Dit kunt u doen via rollen. Selecteer hier de rol die gemachtigd is om te fiatteren of maak deze rol aan, open de rol en ga naar het tabblad 'Rechten'. Selecteer 'Menu', 'Order', 'Invoer' en vink rechts in het scherm de optie 'Fiatteren' aan. Bij de rollen die niet gemachtigd zijn om te fiatteren, vinkt u deze optie uit.  

Fiattering van orders stelt u in staat te controleren of debiteurgegevens en kredietlimietinformatie juist zijn en of voorraad aanwezig is. Orderbevestigingen of pakbonnen kunnen alleen worden afgedrukt nadat orders zijn gefiatteerd. Als u niet gebruikmaakt van handmatige fiattering, vindt fiattering na invoer automatisch plaats. Dit kunt u opgeven via de instellingen voor orders.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.172.336
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer