One moment please...
 
 
Exact Synergy Enterprise   
 

Het activeren en deactiveren van oplossingen in Exact Lightweight Integration Server (ELIS)

Introductie

Exact Lightweight Integration Server (ELIS) ondersteunt de installatie van types van oplossingen voor gegevenssynchronisatie. Om er zeker van te zijn dat de synchronisatie functioneert voor een bepaalde oplossing dient de oplossing geconfigureerd en geactiveerd te worden. De oplossing kan worden gedeactiveerd wanneer synchronisatie niet langer nodig is. Voor meer informatie over het installeren en configureren van de oplossingen, zie  Oplossingen installeren in Exact Lightweight Integration Server (ELIS).

Dit document beschrijft het volgende:

Voorwaarden

Oplossingen activeren

Om een oplossing te activeren voert u het volgende uit:

 1. Selecteer een oplossing bij Solutions in het linker paneel van het ELIS management console. Het volgende scherm wordt getoond:
 2. Klik op Edit. Het volgende scherm wordt getoond:

   
 3. Vink de optie Activate now aan en klik op Save. Wanneer de activatie succesvol is wordt dit getoond in het hoofdscherm:

Om te controleren of de activatie succesvol is, wijzigt u gegevens op de client en controleert u of de synchronisatie functioneert. Bijvoorbeeld, wanneer Exact Integrator is gekoppeld aan de Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next clients, wijzigt u de gegevens in één van deze producten zodat de wijziging ook wordt doorgevoerd in het andere product.

Opmerking: U kunt een oplossing ook activeren of deactiveren door in het configuratiescherm van de oplossing (afbeelding hierboven) in de kolom Active te klikken en vervolgens het activeren/deactiveren te bevestigen.

Licenties controleren

ELIS controleert de licenties voor de oplossingen op geldigheid wanneer de oplossingen worden geactiveerd. Voor bepaalde oplossingen dient de licentie naast ELIS tevens beschikbaar te zijn in Exact Globe Next, waarop de oplossingen worden geactiveerd.

Wanneer ELIS geen geldige licentie bevat om de betreffende oplossing te activeren wordt de volgende foutmelding getoond:

Wanneer ELIS een geldige licentie heeft, maar Exact Globe Next geen geldige licentie heeft wordt de volgende foutmelding getoond:

De volgende oplossingen worden gecontroleerd door de Exact Globe Next licentie:

 • Exact Integrator
 • Shop floor control

Oplossingen deactiveren

Om een oplossing te deactiveren voert u het volgende uit:

 1. Selecteer een oplossing bij Solutions in het linker paneel van het ELIS management console.
 2. Klik op Edit. Het volgende scherm wordt getoond:
 3. Vink de optie Activate now uit.
 4. Klik op Save.

Om te controleren of de deactivatie succesvol is, wijzigt u gegevens op de client en controleert u of de synchronisatie niet meer functioneert. Bijvoorbeeld, wanneer Exact Integrator is gekoppeld aan de Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next clients, wijzigt u de gegevens in één van deze producten. De wijziging mag nu niet meer worden doorgevoerd in het andere product.

Gerelateerde documenten

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 26.181.640
 Assortment:  Date: 22-04-2015
 Release: 254  Attachment:
 Disclaimer