One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Systeem - Overzichten: Afschrijvingsformules

[Assets: Stamgegevens, Activa, Overzichten, Afschrijvingsformules]

Introductie

Elk activum kan afgeschreven worden volgens diverse afschrijvingsmethodes. Elke methode is gebaseerd op een afschrijvingsformule of op een afschrijvingstabel. De afschrijvingsformule bepaald de wijze waarop u uw activum wilt afschrijven. U kunt de afschrijvingsformules zelf aanmaken of wijzigen via [Assets: Stamgegevens, Activa, Onderhoud, Afschrijvingsformules]. Het resultaat van de formule (de teruggegeven waarde) is altijd het "Afgeschreven bedrag van een periode". De hier gedefinieerde afschrijvingsformules worden aan de Activumstam gekoppeld.

Een overzicht van alle aangemaakte (afschrijvings)formules vindt u via [Assets: Stamgegevens, Activa, Overzichten, Afschrijvingsformules]. U kunt in dit overzicht bijvoorbeeld zien welke omschrijving en formulecode bij elkaar horen. Indien gewenst kunt u tevens informatie opvragen over wie, wanneer de afschrijvingsformules heeft gewijzigd.

Uitleg van de velden

De werking van het overzicht 'Afschrijvingsformules' is gelijk aan de werking van de andere overzichten binnen Exact Financials Enterprise. Meer informatie over het werken met overzichten vindt u in de volgende documenten:

 


Exact Financials Enterprise > Assets > Stamgegevens algemeen > Overzicht afschrijvingsformules

      

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 23.281.143
 Assortment:  Date: 22-07-2014
 Release:  Attachment:
 Disclaimer