One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Finance - Vaste boekingen: Boeken

[Finance: Grootboek, Boeken, Vaste boekingen, Boeken]

Introductie

Vaste boekingen kunt u gebruiken om terugkerende boekingen automatisch te laten genereren. Dit kan handig zijn voor boekingen die u bijvoorbeeld elke maand invoert, zoals huur of afschrijvingen. Door te werken met vaste boekingen hoeft u de boeking maar een keer in te voeren. U kunt de boeking vervolgens door het systeem voor meerdere perioden laten genereren. Vaste boekingen zijn alleen maar mogelijk in het memoriaal, het verkoopboek en het inkoopboek.

De eerste stap in het proces is het aanmaken van de vaste boeking, dit doet u via [Finance: Grootboek, Boeken, Vaste boekingen, Onderhoud]. Na het aanmaken van de vaste boeking kunt u de vaste boeking genereren (voor meerdere perioden) via [Finance: Grootboek, Boeken, Vaste boekingen, Boeken]. Door het uitvoeren van de functie 'Boeken' maakt u de boekingen aan in de financiële administratie.

Uitleg van de velden

De schermafhandeling van de functie 'Boeken' is gelijk aan andere verwerkingsfuncties binnen Exact Financials Enterprise. De belangrijkste/ afwijkende velden worden hier besproken.

Sectie Selectie

Boekingscode
Bij het aanmaken van de vaste boeking heeft u de boeking een boekingscode meegegeven. Indien gewenst kunt u hier filteren op deze boekingscode.

Sectie Voorkeuren

Jaar/Periode
Voer hier het jaar en de periode in waarvoor u de vaste boeking wilt aanmaken. U kunt ook een range opgeven. Wanneer u bijvoorbeeld 2012 1 en 2012 12 opgeeft wordt de boeking ook gegenereerd voor alle tussenliggende perioden. Er wordt dus een boeking aangemaakt voor de perioden 1 t/m 12.

Na het boeken van de vaste boekingen vindt u de aangemaakte boekingen terug in het betreffende dagboek onder [Finance: Grootboek, Boeken, Invoeren boekingen].

Gerelateerde onderwerpen


Exact Financials Enterprise > Finance > Vaste boekingen > Vaste boekingen boeken


   

       
   Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
   Category: On-line help files  Security  level: All - 0
   Sub category: Details  Document ID: 17.495.355
   Assortment:  Date: 15-07-2014
   Release:  Attachment:
   Disclaimer