One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Uitleg over de werking van de sneltoetsen

Introductie:

Met sneltoetsen kunt u menupaden oproepen zonder gebruik te maken van uw muis. Dit vergroot het gebruikersgemak. U kunt de sneltoetsen aanzetten via het instellingen menu in menupad Instellingen ➔ Voorkeuren. Na het aanvinken van de instelling 'Toon sneltoetsen' en het herstarten van Exact Globe Next zijn de sneltoetsen geactiveerd. Dit is van toepassing op alle administraties voor de betreffende gebruiker.

Uitleg

Wanneer u geen gebruik maakt van de sneltoetsen ziet het menu er als volgt uit:

Na het activeren van de sneltoetsen ziet het menu er als volgt uit:

Het verschil tussen gebruik van sneltoetsen en het niet gebruiken van sneltoetsen is dat u zonder muis de menupaden kunt openen in uw programma met de toetsen op uw toetsenbord. Een sneltoets betekent eigenlijk een toets van het toetsenbord. Zoals bovenstaand scherm laat zien wordt elke menukeuze nu vooraf gegaan door een letter. In elk menu zijn submenu's en subsubmenu's aanwezig. In bovenstaand scherm is het menupad Financieel met bijvoorbeeld submenu invoer.

Wanneer u een boeking wilt gaan invoeren kunt u met gebruik van sneltoetsen naar het scherm waar u het dagboek waarin u wilt boeken kunt selecteren. In bovenstaand scherm kunt u de letters van de sneltoetsen zien om u naar dit menupad te leiden. Boekingen worden gedaan in menupad [Financieel (sneltoets F), Invoer (sneltoets B), Inkoop (sneltoets P)].

Om zonder muis dit menupad te openen kunt u op het toetsenbord intoetsen: FBP. 

Gerelateerde onderwerpen:

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 06.853.392
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer