One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

WMS Lite proces ontvangen van uw inkooporders/bestellingen

Binnen WMS Lite worden verschillende processen ondersteund. Een van deze processen is het ontvangen van uw inkooporders/bestellingen. In dit document wordt dit proces nader toegelicht.

Voordat u aan de slag kunt met het ontvangst proces van WMS Lite is het van belang dat uw administratie correct is ingericht voor het ontvangst proces binnen WMS Lite. In de Startpagina WMS Lite vindt u een overzicht van de verschillende zaken die van belang zijn voor het werken met WMS Lite.

De verschillende stappen in het ontvangstproces kunt u automatisch laten uitvoeren. Hiervoor kunt u gebruik maken van de Auto queue functionaliteit en de WMS ontvangsten service. Voor een correcte werking van deze functionaliteit is het van belang dat services zijn geïnstalleerd en juist zijn geconfigureerd. Tevens zijn verschillende instellingen van belang voor deze functionaliteit. In het document WMS Auto queue kunt u hier meer over lezen.

Het proces voor het ontvangen van de inkooporders/bestellingen bestaat uit de volgende stappen:

 1. Invoeren bestelling
  U voert de bestelling in in Exact Globe Next. Het invoeren van de bestelling werkt op dezelfde wijze als het invoeren van een reguliere bestelling in Exact Globe Next. In tegenstelling tot WMS I is het bij WMS Lite geen WMS knop aanwezig bij het invoeren van verkooporders en bestellingen omdat het koppelen van een scanner aan order geen doel heeft in WMS Lite. In WMS Lite worden de orders altijd in bewerking genomen op de algemene picking queue. Na het registreren van de bestelling dient u deze te verwerken.
   
 2. In bewerking nemen
  De bestelling kan worden verzonden naar de handterminals. Dit kunt u automatisch laten plaatsvinden via de Auto queue functionaliteit of kunt u handmatig uitvoeren via de knop 'In bewerking nemen' in het control center ontvangsten. In het geval van 'vrije ontvangsten' is deze stap niet van toepassing.
   
 3. Ontvangst registreren
  De orderpickers registreren de ontvangst op de handterminal.
   
 4. Terugmelden
  Wanneer de ontvangst is geregistreerd op de handterminal kunnen de ontvangen aantallen en serie-/batchnummers worden teruggemeld. Dit kunt u automatisch laten plaatsvinden via de WMS ontvangsten service of kunt u handmatig uitvoeren via de knop 'Terugmelden' in het control center ontvangsten.
   
 5. Valideren
  De teruggemelde informatie dient te worden gevalideerd. Dit kunt u automatisch laten plaatsvinden via de WMS ontvangsten service of kunt u handmatig uitvoeren via de knop 'Valideren' in het control center ontvangsten.
   
 6. Verwerken
  De gevalideerde informatie kan vervolgens automatisch worden verwerken via de WMS ontvangsten service of via de knop 'Verwerken' in het control center ontvangsten worden verwerkt. Dit resulteert in een toename van de plankvoorraad in Exact Globe Next.

Tijdens het in bewerking nemen, terugmelden, valideren en verwerken kan een (barcode) etiket automatisch worden gegenereerd.

Gerelateerde onderwerpen

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 24.035.424
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 405  Attachment:
 Disclaimer