One moment please...
 
 
Exact Financials   
 

Instellingen definiëren

Inleiding

Dit hoofdstuk beschrijft hoe u de financiële 'algemene' instellingen definieert in Exact Finance. Instellingen welke zijn gerelateerd aan specifieke functionaliteit gekoppeld aan een van de hoofdstukken van deze handleiding worden in het desbetreffende hoofdstuk besproken.

Voordat u met een administratie kunt werken, moet u vanuit financieel oogpunt een aantal beslissingen nemen over de opzet ervan. Sommige instellingen zijn van zo'n wezenlijk belang dat u niet met de administratie kunt werken voordat ze zijn gedefinieerd. Andere leggen zuiver uw eigen voorkeuren vast, maar hebben toch een grote invloed op de werking van het pakket. 

Procedure

Nadat u administraties heeft aangemaakt, algemene instellingen en een periode-datum tabel heeft aangemaakt, kunt u uw administratie inrichten door de financiële instellingen vast te leggen. Hoe u de financiële instellingen moet vastleggen wordt beschreven in dit hoofdstuk; het verdient aanbeveling de aangegeven volgorde aan te houden. Let op: is de administratie eenmaal in gebruik (zijn er op een zeker moment al boekingen ingevoerd), dan kunt u een aantal instellingen niet meer veranderen. De financiële instellingen legt u vast in [Finance: Bestand, Administratie Instellingen, Financiële instellingen]. In onderliggende paragraaf staat per instelling de werking ervan beschreven.


Finance Manual > InhoudInstellingen definiëren

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: General  Document ID: 17.673.462
 Assortment:  Date: 12-08-2010
 Release:  Attachment:
 Disclaimer