One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Hoofdkantoor: Centraal inkoopbeheer

Introductie

Alle voorraadtransacties (uitgiftes, ontvangsten, tellingen, interfiliale overboekingen) worden in de Exact Globe Next database op het hoofdkantoor opgeslagen. Dit opslaan gebeurt op 3 verschillende manieren: export vanuit filiaal, normale invoer op hoofdkantoor en invoer via de pos-portal. Elk filiaal is in Exact Globe Next een apart magazijn. Per artikel/magazijn kunnen minimum en maximum voorraden worden ingegeven.

Uitleg

Bestellingen invoeren
Op basis van de voorraadgegevens kan de inkoper centraal bestellen voor de verschillende filialen. [Inkoop, Invoer, Bestellingen]

Bestellingen kunnen ook gegenereerd worden per filiaal. [Inkoop, Te verwerken, Bestellingen genereren]. 

De bestelling wordt vervolgens ontvangen op filiaal 2 via de pos-portal en de leverancier zal de factuur sturen naar het hoofdkantoor. Alleen goederen die zijn besteld kunnen worden ontvangen.

 

Inkoopfacturen invoeren
De inkoopfacturen komen allemaal centraal op het hoofdkantoor binnen. Deze inkoopfacturen kunnen op bestelling worden ingevoerd. Hier kan ook al worden gekeken of de bestelling al is ontvangen op filiaal 2. [Financieel, Invoer, Inkoop] 

Let op! Als u financiële overzichten per magazijn wilt opvragen, zoals bijvoorbeeld een balans of een w&v-rekening, dan is het van belang om de inkoopfacturen per magazijn in te geven/uit te splitsen en dus geen meerdere magazijnen te gebruiken in dezelfde inkoopboeking.

Als de inkoopfactuur is ingevoerd kunt u deze vervolgens afstemmen met de ontvangst en u kunt de openstaande post daarna opnemen in het betaaltraject.

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 05.209.999
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer