One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Overzicht balans

Introductie

Introductie

U kunt een balans opvragen via [Financieel, Verslagen, Balans/W & V]. Deze functie kunt u gebruiken om de totalen per grootboekrekening op te vragen. Het overzicht kan in verschillende vormen worden opgevraagd. Dit document beschrijft het overzicht in de vorm van een "Balans". Dit overzicht is gemaakt om een eenvoudige vergelijking te maken met voorgaande boekjaren. U kunt hier de saldi opvragen op een bepaalde datum, vervolgens krijgt u een overzicht met daarin de betreffende saldi, alsook de saldi op dezelfde datum in voorgaande boekjaren. U kunt zelf aangeven hoeveel boekjaren u wilt zien. Het overzicht wordt voorafgegaan door de selectiescherm, waarin u kunt aangeven welke gegevens precies getoond moeten worden.

 

Overzicht

Een Balans kan er als volgt uit zien:

In het grijze gedeelte, links naast de rij nummers, staat er per categorie en per subcategorie (mits deze geselecteerd zijn bij "Groepeer op 1" en "Groepeer op 2") een accolade, met een min teken eronder. Indien u klikt op dit min teken, klapt u deze categorie in, zodat alleen de totalen zichtbaar blijven. De min is dan in een plus veranderd. Door op het plus teken te klikken, klapt u de categorie weer uit.
Indien u geen categorie├źn heeft geselecteerd bij  "Groepeer op 1" en " Groepeer op 2", dan staat er per subtotaalrekening een accolade, met een min teken eronder. Deze kan op dezelfde manier in en uitgeklapt worden.

Onder elkaar worden de grootboekrekeningen getoond, gesorteerd per categorie of per subtotaalrekening. Voor elke grootboekrekening worden de debet en credit bedragen weergegeven, die gelden voor de ingegeven datum; rechts daarvan staan de debet en credit bedragen, op dezelfde datum, precies een jaar eerder.
De kolom "Afwijking" laat de procentuele afwijking zien van een jaar later, ten opzichte van dit boekjaar (waar de afwijking naast staat). In bovenstaande screenshot is dat dus de afwijking van 1 mei 2002 ten opzichte van 1 mei 2001.
Stel, u vraagt de balans op van 2003 en u heeft aangegeven dat u nog van 2 voorgaande boekjaren gegevens wilt zien. U boekt jaarlijks een bedrag van 100 Euro, beginnend in 2001. De bedragen die u dan te zien krijgt zijn respectievelijk 300, 200 en 100 euro (voor boekjaar 2003, 2002 en 2001). De procentuele afwijking van 2003 t.o.v. 2002 is 50%; de procentuele afwijking van 2002 t.o.v. 2001 is 100%. 

Afhankelijk hoeveel voorgaande boekjaren u heeft aangegeven te willen zien, krijgt u de saldo's te zien op dezelfde data in de opgegeven boekjaren, met de afwijking.

De balans en de verlies-en-winstrekeningen worden op twee afzonderlijke tabbladen gepresenteerd (zie linkerbenedenhoek van het scherm). Het tabblad 'Criteria' toont de selectiecriteria waarmee u de balans heeft opgevraagd:

 

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 04.348.126
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer