One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Installatie Exact Globe+

Introductie

Voordat u kunt werken met Exact Globe+ dient eerst de software geïnstalleerd te worden. Naast Exact Globe+ dient u tevens Microsoft SQL Server te installeren voor het beheren van uw administraties. In dit document vindt u een overzicht van de verschillende installaties.

Raadpleeg de systeemeisen

Raadpleeg eerst de systeemeisen om te controleren of uw systeem voldoet aan de systeemeisen voor de betreffende product update en welke versie van MS SQL Server wordt ondersteund in combinatie met die product update.

Installatie

Voor de installatie wordt ervan uit gegaan dat SQL Server reeds is geïnstalleerd. Wanneer dit nog niet het geval is dient u eerst SQL server te installeren. Wanneer u standalone werkt installeert u SQL Server op het werkstation. Wanneer u met een netwerkinstallatie werkt installeert u SQL Server op de server. Voor meer informatie over de installatie van SQL Server, zie Installatie SQL Server.

Voor Exact Globe+ zijn er verschillende installatiesoorten mogelijk:

  • Standalone installatie - Wanneer u standalone werkt heeft u één computer waarop u met Exact Globe+ werkt. Op deze computer zijn Exact Globe+ en de SQL Server geïnstalleerd. Het is mogelijk dat deze computer onderdeel uitmaakt van een netwerk, maar wanneer u slechts op deze ene computer met Exact Globe+ werkt en alle voor Exact benodigde software staat op deze computer geïnstalleerd dan wordt dit gezien als een standalone installatie.
  • Netwerkinstallatie - De SQL Server wordt op de server geïnstalleerd. Tevens wordt er op de server een netwerkinstallatie van Exact Globe+ uitgevoerd. Op de verschillende werkstations worden werkstationinstallaties van Exact Globe+ uitgevoerd. In een administratie kunnen meerdere personen tegelijkertijd werken.

Als alternatief kun je ook de naadloze migratie uitvoeren. Voor meer informatie, zie Overstappen naar Exact Globe+

Overstappen naar de 64-bit-versie van Exact Globe+

Voer eerst de volgende stappen uit voordat je overstapt naar de 64-bit-versie.

  • Maak een back-up van je database voor het geval er iets verkeerd gaat.
  • Verwijder de 32-bit-versies van Exact Globe Next en Exact Globe+ voordat je de 64-bit-versie van Exact Globe+ installeert.
  • Installeer je op een netwerk, dan raden we aan om de 64-bit-versie van Exact Globe+ te installeren op een lege installatieomgeving. Verwijder eventuele standalone installaties van oudere versies van Exact Globe.
  • Als je een standalone installatie hebt, wordt het productupdateprogramma automatisch naar je bureaublad gekopieerd om de 64-bit-installatie te starten nadat de 32-bit-versie is verwijderd.

Je word gevraagd om de netwerkinstallatie te downloaden in een nieuwe map. Als de 32-bit-versie van Exact Globe+ nog niet is verwijderd, installeer de 64-bit-versie dan in een andere map.

Standalone installatie

Netwerkinstallatie

Het uitvoeren van een update

Update standalone installatie

Update netwerkinstallatie

Extra stappen voor Federated Identity-gebruikers

Als je Federated Identity (FiD) gebruikt, raden we aan om FiD Configurator te gebruiken om de juiste configuratiebestanden te verversen, zodat je FiD kunt blijven gebruiken. Zodra de installatie/update van Exact Globe+ klaar is, krijg je een herinnering om FiD Configurator te gebruiken als je FiD gebruikt. Lees meer over Federated Identity Configurator (English).

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 30.069.448
 Assortment:  Date: 12-07-2024
 Release:  Attachment:
 Disclaimer