One moment please...
 
Exact Financials   
 

Sales - Onderhouden: Eenheid

Eenheden

Eenheden kunnen worden gekoppeld aan artikelen. Op de pakbon, de verkoopfactuur, de bestelling of de ontvangst wordt weergegeven in welke eenheid de goederen zullen worden geleverd. U kunt eenheden aanmaken in [Stamgegevens, Onderhoud, Algemeen, Eenheden]. Een overzicht van alle aangemaakte eenheden, vindt u in [Stamgegevens, Overzichten, Algemeen, Eenheden].

In Exact Financials Enterprise kunt u een lijst van eenheden aanmaken om aan te geven in welke eenheid een artikel zal worden geleverd. Bij een artikel kunt u dan kiezen uit consistente mogelijkheden. Er komen dan geen variaties van dezelfde verpakking meer voor. De verpakkingen zijn nu eenduidig en kunnen bij meerdere artikelen gebruikt worden.

Voorbeeld

U maakt de eenheden 'Doos', 'Krat' en 'Stuks' aan. Uw bestanden zijn nu eenduidig; u kunt maar één variant van deze eenheid kiezen. Kortom, u vindt dus geen 'doosje', 'Dozen' of 'doosjes' als eenheid bij verschillende artikelen. Als u over meerdere maten dozen beschikt, geeft u dit aan in de code en de omschrijving die u voor die eenheid aanmaakt.

Als u een artikel aanmaakt, dan kunt u aangeven in welke eenheid het artikel zal worden verkocht of ingekocht. Zie Artikelen

Eenheden worden gebruikt in:

  • Stamgegevens: Artikelen

Eenheid
Voer een code in voor de eenheid die u aanmaakt.

Omschrijving
Voer een eenduidige omschrijving in voor de eenheid die u aanmaakt. 

Tabblad - Algemeen

Status
Geef de activeringsstatus aan. Zie ook: [(de-)Activeren stamgegevens].

 

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Online help main
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 17.496.071
 Assortment:  Date: 20-07-2015
 Release:  Attachment:
 Disclaimer