One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Connectiviteits instellingen

Introductie

In een groot aantal bedrijven is informatie verspreid aanwezig binnen verschillende toepassingen. Zo wordt bijvoorbeeld de informatie over de medewerkers opgeslagen in meerdere systemen waarbij ieder systeem verantwoordelijk is voor een deel van het proces van het beheer van de activiteiten van een werknemer. De informatie over sollicitanten wordt bijvoorbeeld opgeslagen in een database met recruiment informatie, informatie over een medewerker wordt opgeslagen in een personeel systeem en de salaris informatie weer in een ander systeem. Een gevolg van het wijzigen van de informatie van een werknemer is dat deze informatie in alle systemen bijgewerkt dient te worden.

In een ideale situatie zou de eindgebruiker niet afhankelijk moeten zijn van handmatige of geplande processen die de gegevens in de verschillende systemen bijwerken. De gegevens zouden eenmalig ingevoerd of gewijzigd moeten worden en vervolgens real-time gerepliceerd moeten worden naar een of meerdere andere systemen ongeacht waar deze zich bevinden.

Met de Entiteit Services heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van bestaande gegevens bij het opvragen en aanpassen van de gegevens die in andere systemen beschikbaar zijn. Software ontwikkelaars kunnen verbinding maken met de Entiteit Services middels ieder platform of omgeving die draait op Microsoft .Net Framework.

Via [Systeem, Algemeen, Instellingen, Connectiviteits instellingen] kunt u aangeven welke Entiteit Services u wilt activeren of deactiveren. Services die niet zijn aangevinkt (gedeactiveerd) kunt u niet gebruiken.

De connectiviteits instellingen zijn van toepassing voor de integratie van Exact Globe Next met de Exact Connectivity Layer. Met de Entiteit services bent u in staat om gebruik te maken van bestaande gegevens bij het ophalen en aanpassen van de beschikbare gegevens in uw systeem.


De Exact Integrator is een technische oplossing welke het mogelijk maakt om een connectie op te zetten tussen Exact Globe Next en Exact Synergy Enterprise om zo een geïntegreerd scenario te creëren. De Exact Integrator zal automatisch de gegevens welke u heeft gedefinieerd in Exact Synergy Enterprise uitwisselen naar Exact Globe Next in real-time. Dit werkt ook vanaf Exact Globe Next naar Exact Synergy Enterprise. Het synchroniseren van de gegevens zorgt ervoor dat in beide applicaties dezelfde informatie aanwezig is, onafhankelijk van de applicatie waarvan u de informatie benaderd.

De entiteiten in Exact Globe Next en Exact Synergy Enterprise dienen geactiveerd te zijn. De Exact Integrator gebruikt deze entiteiten om de gegevens te lezen en schrijven. In Exact Synergy Enterprise kunt u de entiteiten verifiëren via [Systeem, Web services, Instellingen]. In Exact Globe Next kan dit via het menu [Systeem, Algemeen, Instellingen, Connectiviteits instellingen].

Voor meer informatie over de installatie van de Exact Integrator kunt u het document How-to: Installatie van de Exact Integrator raadplegen.

Standaard zijn alle services geactiveerd. Notificaties kunt u alleen activeren wanneer de bijbehorende service ook geactiveerd is. De notificaties zelf kunt u niet aanpassen via dit scherm, maar dit dient u handmatig uit te voeren door het bestand 'Exact.Notification.Config' in de XMD folder aan te passen.

Velden

Knoppen

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Attachments & notes  Document Type: Support - On-line help
 Category:  Security  level: All - 0
 Sub category:  Document ID: 19.205.130
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release: 394  Attachment:
 Disclaimer