One moment please...
 
 
Exact Compact+   
 

Wat is het verschil tussen een Netwerk licentie, een Multi-werkplek licentie en een standalone installatie?

U kunt Exact Compact installeren in een netwerk omgeving en in een standalone situatie. Afhankelijk van de wijze waarop u werkt zijn er andere stappen van toepassing bij de installatie van Exact Compact en SQL Server.

Bij een netwerk werkt u met meerdere computers die aan elkaar zijn gekoppeld. De SQL Server is geïnstalleerd op een server. Daarnaast heeft u één of meerdere werkstations waarop u Exact Compact wil installeren en van waaruit de gebruikers met Exact Compact gaan werken.

Wanneer u met een netwerk werkt zijn er twee verschillende licenties van Exact Compact mogelijk.

  • Netwerk Licentie
    De SQL Server wordt op de server geïnstalleerd. Exact Compact zelf wordt alléén op het werkstation geïnstalleerd. Vanuit de installatie van Exact Compact op uw werkstation benadert u de administraties die aan de SQL Server op de server zijn gekoppeld. Er kan slechts 1 gebruiker in de administratie werken.

     
  • Multi-werkplek Licentie
    De SQL Server wordt op de server geïnstalleerd. Tevens wordt er op de server een netwerkinstallatie van Exact Compact uitgevoerd. Op de verschillende werkstations worden werkstationinstallaties van Exact Compact uitgevoerd. In een administratie kunnen meerdere personen tegelijkertijd werken.

Wanneer u standalone werkt heeft u één computer waarop u met Exact Compact werkt. Op deze computer zijn Exact Compact en de SQL Server geïnstalleerd. Het is mogelijk dat deze computer onderdeel uitmaakt van een netwerk, maar wanneer u slechts op deze ene computer met Exact Compact werkt en alle voor Exact Compact benodigde software staat op deze computer geïnstalleerd dan wordt dit gezien als een standalone installatie.

Meer informatie

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 23.671.665
 Assortment:  Date: 13-06-2017
 Release:  Attachment:
 Disclaimer