One moment please...
 
 
Exact Globe+   
 

Het uitnodigen van een relatie voor elektronisch factureren via de digitale brievenbus

Introductie

Wanneer u gebruik maakt van elektronisch factureren kunt u uw relaties uitnodigen om ook gebruik te maken van elektronisch factureren. Wanneer de relatie de uitnodiging accepteert kunt u deze relatie elektronische facturen sturen. Om een relatie uit te nodigen voor het elektronisch facturen dient u de volgende stappen uit te voeren.
 

Uitleg

Nadat u de gebruikersnaam, wachtwoord en digitale brievenbus heeft ingevuld in de administratie-instellingen van uw Exact Globe Next administratie is bij het onderhoud van de relatie op het tabblad 'Financieel', en bij het onderhoud van de debiteur op het tabblad 'Logistiek' het icoon 'Uitnodiging versturen' actief. Tevens is bij het onderhoud van de crediteur het icoon  'Uitnodiging versturen' op het tabblad 'Financieel' actief.

Door op dit icoon te klikken verstuurd u een uitnodiging naar het e-mailadres van de hoofdcontactpersoon van die relatie. Als afzender van de e-mail worden de gegevens gebruikt waarmee u zich heeft ingeschreven voor het elektronisch factureren. U kunt het scherm van de relatie nu sluiten zonder de wijzigingen te bewaren. U hoeft nog geen digitale brievenbus van die relatie in te vullen want die is op dit moment nog niet bekend bij u. U kunt de verzonden uitnodiging terugvinden in uw digitale brievenbus.

De relatie naar wie u de uitnodiging heeft verstuurd ontvangt een e-mail met de uitnodiging. In de e-mail is tevens een link aanwezig. Met de link opent uw relatie een scherm in de webbrowser waarin hij/zij de uitnodiging kan accepteren of afkeuren. In uw digitale brievenbus ontvangt u de reactie van de relatie. Wanneer uw relatie deze heeft geaccepteerd opent u het bericht in de digitale brievenbus. Wanneer u in het bericht op 'Verwerken' klikt wordt de geaccepteerde uitnodiging verwerkt. Hierbij wordt het veld 'Digitale brievenbus' bij het onderhoud van die relatie automatisch gevuld met de digitale brievenbus gegevens van die relatie. Tevens wordt de verzendmethode op 'Elektronisch' gezet.

Gerelateerde onderwerpen

     
 Main Category: Support Product Know How  Document Type: Support - On-line help
 Category: On-line help files  Security  level: All - 0
 Sub category: Details  Document ID: 19.439.695
 Assortment:  Date: 26-09-2022
 Release:  Attachment:
 Disclaimer